Vrste analnih igračaka

Analne igračke se mogu razvrstati u 5 glavnih kategorija: analne kuglice (anal beads), analni čepići (butt plugs), masažeri prostati, analni vibrator i analni dildo.

Važno je napomenuti da određene igračke, ako nemaju limitator penetracije (dio koji onemogućava penetraciju cijele igračke), se mogu zagubiti u anusu jer pri orgazmičkim kontrakcijama dolazi do vakuuma koji igračku povlači dublje u tijelo.

Analne kuglice (anal beads)

Jedna od boljih početničkih analnih igrački. Postoje razne vrste, tvrde i mekane, vibrirajuće i nevibrirajuće, one koje su povezane malim špagicama ili materijalom od kojeg su i same napravljene, koje su sve jednakih veličina ili se u nizu postupno povećavaju.

Uvijek je potrebno pripaziti, ako imate niz kuglica bez limitatora penetracije, da se zadnja kuglica ne koristi.

Kako koristiti analne kuglice: Polako umetati kuglicu po kuglicu, dopuštajući partneru/ici ili sebi da se navikneš na osjećaj i opustiš. Umetni ih koliko želiš i omogućava dobar osjećaj te ih ostavi unutra tijekom seksa, odnosno masturbacije. Kada počneš doživljavati vrhunac, jednu po jednu, polako izvlači kuglice van, ravno prema dolje. Doživljaj bi trebao potaknuti osjećaj zadovoljstva i učiniti orgazam intenzivnijim.

Analni čepići (butt plugs)

Analni čepići su igračke kojima se postepeno povećava obujam, nakon čega se uglavnom sužavaju te imaju limitator penetracije. Mogu biti s ili bez vibracija. Za početnike je bolje započeti s manjim i polako napredovati prema većim igračkama, ako se razvije ta želja i potreba.

Kako koristiti analne čepiće: Mogu se ostaviti unutra tijekom seksa ili masturbacije i tako pojačati svoj orgazam. Počni polako, diši duboko i opusti prstenaste mišiće analnog otvora dok umećeš igračku. Nakon što se igračka postavi u pravi položaj, mišići će se opustiti točno ispod najšireg dijela držeći ju na mjestu.

Masažeri prostate

Ova igračka je namijenjena za osobe s prostatom. Osobe s prostatom mogu uživati u masaži odnosno stimulaciji tog dijela svojeg tijela, neovisno o svojoj seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu. Često se naziva G-točkom, baš kao i G-točka u vagini, zbog toga što stimulacija može dovesti do intenzivnih i čak višestrukih orgazama. Pronaći prostatu nije izazov, ali je potrebno nešto vremena i vještine da se otkrije najbolji način za njezinu stimulaciju koji odgovara baš tebi – kao i s bilo kojim drugim oblikom seksa.

Kako se koriste masažeri prostate: Dok ležiš na boku ili leđima, privuci noge gornjem dijelu tijela ako ti je potrebno olakšati upotrebu igračke. Igračku, dobro namazanu lubrikantom, polako umetni, opuštajući svoje tijelo dubokim disanjem. Izbjegavaj bilo kakve nagle pokrete na početku dok se još navikavaš na osjećaj igračke u sebi. Ove igračke su odlične za korištenje u partnerskom seksu ili masturbaciji.

Analni vibrator i dildo

Standardi dildo i vibratori se mogu koristiti tijekom analnih igara, ali mnogim početnicima oni nisu dovoljno prilagođeni za taj dio tijela. Debljina igračke je veoma važna, pogotovo kod početnika. Ako tek ulaziš u vode analnih igara i igračaka, za početak je dobro usmjeriti se na igračke manjih veličina i s vremenom koristiti postupno veće igračke, ako osjetiš želju i potrebu. Vibracije se nekima više sviđaju, a nekima manje, te je potrebno istraživati i eksperimentirati s onime što ti se čini interesantnim.

Kako ih koristiti: ove igračke služe za penetraciju, te je obavezno krenuti polako i koristiti puno lubrikanta - pazi da lubrikant koji koristiš neće oštetiti tvoju igračku! Lubrikanti na bazi vode su ti najsigurniji odabir. Tijekom korištenja, za početak umetni samo vrh i postupno primaj više prema vlastitom osjećaju ugode. Ako je igračka cijelom svojom dužinom jednake veličine obavezno pripazi na dubinu umetanja kako se igračka ne bi povukla u tvoje tijelo i „zagubila“.

 

Analne igračke mogu pružiti intenzivne osjećaje ugode i potaknuti jače orgazme. Analni seks i igre nisu ništa prljavo niti sramotno, već mogu biti izvor velikog zadovoljstva u tvojem seksualnom životu. Kao i bilo koji drugi oblik seksa, od oralnog preko manualnog do penetracijskog, nije za svakoga i to je u redu. Nekome je analni seks najznačajniji izvor seksualnog zadovoljstva, dok je drugima posve neinteresantan. Usmjeri se na ono što dovodi tebi i tvojim partnerima/icama najviše zadovoljstva te je najsigurnije za tvoje tijelo i zdravlje – a analne igračke to svakako mogu biti.

 

Izvor