Sve što trebaš znati o rimmingu

Rimming (ili analingus) čin je oralnog zadovoljavanja anusa! U to spada lizanje, sisanje, ljubljenje, ali i bilo kakve ostale činove koji uključuju oralno-analni kontakt.

Suprotno popularnom uvjerenju da je rimming isključivo stvar gay zajednice, kao i bilo kakva druga vrsta seksa i zadovoljavanja, rimming ne radi razliku prema seksualnoj orijentaciji i svi koji žele mogu ga prakticirati.

Je li rimming siguran?

Kao i kod svakog seksualnog čina, stvar je u tome da on jest siguran toliko koliko paze oni koji ga prakticiraju, što znači da generalno je ali to ne znači da nisu neke opasnosti uključene, pogotovo ako ne poduzmemo neke mjere zaštite.

Bakterije?

Higijena tu igra veliku ulogu, upravo radi anusa i bakterija koje, ako uđu u tijelo, mogu napraviti problem. Jedna od tih je E. coli i salmonela, koje su mogući faktor oboljenja ako ih progutamo i tako uđu u sistem.

Također, izbjegavajte miješati terene, odnosno, baš radi rizika od prijenosa bakterija od anusa na vaginu izbjegavajte diranje i lizanje neposredno nakon.

Spolno prenosive bolesti?

I to je mogući faktor rizika, te ako postoji ikakva sumnja, savjetujemo zaštitu poput primjerice dentalne brane!

Je li rimming isto što i analni seks?

Ne! Analni seks uključuje najčešće dio s penetracijom, dok se rimming odnosi na oralno zadovoljavanje anusa te je zapravo seksualna aktivnost za sebe. To pak znači da jedno ne implicira drugo te rimming, osim ako to želiš, ne mora voditi do analnog seksa ili imati ikakve veze s njim!

Kako predložiti rimming partneru/ici?

Rimming ne padne svima na pamet kao polazna točka predigre ili seksa, ali ako želiš probati (bilo da je tvoj anus u pitanju ili pak želiš zadovoljiti partnera/icu), savjetujemo otvorenu komunikaciju, i naravno pristanak s obje strane!

Pri razgovoru slušajte se međusobno i uzmite u obzir sve razloge i faktore zašto to netko želi ili ne želi. Ako padne dogovor da je rimming nešto što želite probati, pričajte o tome što vam se čini okej, a što ne, a ako shvatite da rimming i nije vaša aktivnost, to je posve u redu!

Kako god bilo, podsjećamo, pristanak je obavezan! Nitko nema pravo siliti drugu osobu na ništa što joj se ne sviđa, što joj nije ugodno i što ne žele. Ako je jedna osoba za, a druga nije, to je i više nego dovoljan razlog da tu opciju odgodite za vrijeme kada ste oboje za (ako dođe)!

Kada ga ne prakticirati?

Ako ti ili tvoj partner u tom trenutku imate proljev, plinove, zatvor, krvarenje iz anusa, ranice, hemoroide, probavne infekcije ili bilo kakve druge smetnje te vrste, najmudrije je rimming odgoditi za neki drugi put.

Ništa od ovoga nije sramota priznati niti podijeliti sa svojim partnerom/icom!

Što je s dlakama?

Grmićem dlaka okruženi su gotovo pa svi anusi, tako da to nije ništa novo, ali niti nešto čega te treba biti sram. Stoga, hoćeš li ih obrijati ili ne skroz je odluka na tebi!

Plus strane brijanja dlaka su povećana senzacija, lakše održavanje higijene i čistoće , a minus su mogućnost iritacije, uraslih dlaka i infekcije.

A sa zaštitom?

Kao što smo spomenule, najbolji seks je siguran seks, i rimming nije iz toga isključen. Ako te išta brine, posegnite za kondomom ili dentalnom branom kako ne biste glavu razbijali s mogućnostima spolno prenosivih bolesti i infekcija.

Treba li koristiti lubrikant?

Lubrikant definitivno može pomoći podmazati stvari (i ako nakon slijedi analni seks, on je obavezan). Probajte s lubrikantima s okusom!

Rimming može biti odličan adendum vašoj predigri ili seksualni čin sam za sebe, no uvijek imajte na umu važnost pristanka i zaštite, te održavajte higijenu kako biste smanjili zdravstvene rizike!

 

Izvor