Sve o mokrim snovima

Sigurni smo da ste čuli/e za pojam mokri snovi (još znan i kao noćni orgazam). Najjednostavnije rečeno, mokri snovi označavaju ejakulaciju ili vaginalnu sekreciju tijekom spavanja. Drugim riječima, genitalije su tijekom spavanja hipersenzibilne, a ako sanjate neki zanimljiv san, postoji šansa da ćete u snu doživjeti orgazam.

Postoje razne priče i zablude oko mokrih snova, no tu smo da se prije svega educiramo i da razjasnimo bilo kakve nedoumice!

Mokri snovi ne događaju se samo u pubertetu!

Iako kruži priča da se mokri snovi događaju samo u pubertetu, to nije istina. Ono što je istina je da se za vrijeme puberteta događaju češće radi brojnih promjena vezanih uz rad hormona, no mokri snovi mogu se dogoditi svakome, u bilo kojoj dobi!

I žene mogu imati mokre snove!

Mokri snovi nisu rezervirani samo za tinejdžere u pubertetu, i ne rade razliku u spolu.

Mokri snovi ne završavaju uvijek orgazmom!

Isto kao i sa seksom - orgazam se ne dogodi uvijek. Tijekom mokrih snova, iako je san uzbudljiv ne mora nužno dovesti do orgazma.

Seksualni snovi ne moraju biti razlog mokrih snova!

Iako seksualni snovi najčešće jesu glavni razlog za mokre snove, to nije uvijek tako. Razlog može biti i senzacija tijekom spavanja koja potiče orgazam, a ne dolazi od sna.

Normalno je nikada ne imati mokre snove!

Kao što je normalno imati ih, normalno je i ne imati ih! Snovi su općenito vrlo osobna stvar, i kod svakoga su drugačiji.

Što nakon mokrih snova?

Prije svega, nema ničeg sramotnog u mokrim snovima - iskoristi to kao priliku za naučiti nešto novo o sebi, svojim fantazijama i seksualnosti (ako si naravno uživao/la u snu ;) ).

 

Izvor: Healthline