Što je edging?

 

Edging je još jedna od onih riječi za koju u hrvatskom jeziku nemamo direktan pojam, tako da ćemo ga prevesti kao dovođenje do ruba - u seksualnom smislu vrhunca ili orgazma.

Dakle, radi se o namjernom odgađanju svog orgazma (ili u dogovoru, orgazma partnera ili partnerice) ili jednom ili više puta, kako bi masturbacija ili sam seksualni čin trajao što duže.

Je li edging loš?

Iako neki smatraju da može imati neke loše posljedice, egding nije štetan. Neki ga još nazivaju i kontrolom orgazma!

Koja je svrha edginga?

Kao što smo napisale, čitava poanta edginga je da masturbacija ili seks traju dulje. Edging može biti dobra alatka kako bi imali veću kontrolu nad vlastitim orgazmom, spriječili prijevremeni orgazam i slično. Ukratko - radi se o prirodnom načinu produljivanja seksualne aktivnosti!

Koje su sve dobrobiti edginga?

Edging se može koristiti u seksualnoj igri i mnoge osobe koriste ga kako bi u seks unijele određen element zabave i napetosti.

Originalno, edging se koristio kao prevencija za preuranjenu ejakulaciju, tako da je dobra stvar za sprječavanje iznenadnog orgazma i zadobivanje veće kontrole nad postizanjem vrhunca.

Konačno, mnoge osobe odabiru edging radi intenzivnijeg orgazma, upravo radi odgađanja, kako bi senzacija bila još snažnija!

Kako probati edging?

Evo nekoliko savjeta kako se upustiti u edging:

- masturbiraj do samog vrhunca - dok masturbiraš (tempom i pritiskom koji ti inače odgovaraju), kada osjetiš da si blizu vrhunca, uspori, i nakon nekoliko sekundi ili minuta, ponovno ubrzaj i dovedi se do orgazma - ili opet uspori kako bi ga opet odgodio/la. Taj ciklus možeš pnoviti koliko god želiš dok nisi spreman/na za postizanje orgazma.

- sporim penetrativnim seksom - ovdje govorimo o bilo kakvoj vrsti seksa, jer je za svaku vrstu penetracije isto: čim se približiš orgazmu, uspori ili stani, te nakon nekog vremena nastavite sa seksom!

- poigraj(te) se - naravno, na siguran način, ali možete mijenjati različite vrste seksualne aktivnosti. Masturbacija, međusobna masturbacija, penetracija, igra prstima, seksualnim igračkama... Kada je vrhunac blizu, stanite ili promjenite aktivnost, i tako dok niste spremni na orgazam!

 

Na kraju, ne zaboravimo spomenuti dvije važne stvari: uvijek koristite zaštitu i prije bilo kakve vrste seksa, ako biste željeli prakticirati edging, obavezno razgovarajte s partnerom/icom kako bi svi točno znali što se događa! Također, pričajte i o vremenu i koliko dugo želite da edging traje, kako ne bi bilo potencijalnih frustracija i kako bi svi znali točno na čemu su!

 

Izvor