Siguran seks u vrijeme korone

Covid-19 je bolest uzrokovana korona virusom. Veliki problem ovog virusa leži u tome što započinje s nezamjetnim simptomima, što znači da postoji jedan period tijekom kojeg smo zarazni bez da to znamo. Prenosi se putem bliskog kontakta među ljudima, preko respiratornih kapljica koje se rasprše tijekom kihanja i kašljanja te putem prijenosa sline i ostalih tjelesnih tekućina.

Seks sadrži sve od navedenoga! Nema veze kakve barijere koristimo za zaštitu – ako imamo virus, putem kontakta i blizine je prijenos virusa praktički zagarantiran.

Kako se onda seksati tijekom ove epidemije?

Najsigurniji seksualni partner ili partnerica za tebe je uvijek s tobom! Ti!

I van konteksta epidemije je ovo uvijek bio slučaj. Masturbacija je zdrava aktivnost koju prate mnoge vesele aktivnosti poput boljeg raspoloženja i samopouzdanja te ublažava stres – što dobro dođe usred epidemije. Pročitaj više o masturbaciji ovdje.

Ako živiš s osobom s kojom imaš seksualni odnos koji je započeo prije epidemije, vjerojatno je sigurno nastaviti taj odnos zbog toga što ionako provodite većinu vremena zajedno i izlažete se jedno drugome. Seks neće povećati rizik zaraze ako niste usred samoizolacije u zajedničkom prostoru.

Što je sa seksom s novom osobom?

Nove osobe, bile one naši poznanici, partneri koji žive na drugom mjestu, prijatelji i prijateljice ili stranci, predstavljaju nam rizik u prenošenju virusa – kao i mi njima.

Ali to ne znači da je seks s njima nemoguć!

Ovo je savršeno vrijeme za eksperimentiranje sa seksom na daljinu. Seks na daljinu uključuje dopisivanje na seksualan način (sexting), razmjenjivanje sexy fotografija i videa, seks preko telefonskog razgovora i seks preko kamere putem video chata.

Seksualno dopisivanje, odnosno sexting ne mora biti komplicirano. Možeš pisati svom partneru kako se osjećaš, što te privlači kod njih, što želiš raditi s njima (što možeš opisati korak po korak, što želiš prvo napraviti pa što slijedi nakon toga) i kako tvoje tijelo reagira na vaš trenutan razgovor ili te zamisli.

Slanje fotografija i videa može biti veoma uzbudljivo – samo pazi da su sve uključene osobe uzbuđene za to! Prije slanja ičega popričajte o tome što želite, što vam je okej, a što nije. Želite li slati fotografije ili i videa? Što želite da se vidi u tome što ste poslali? Kakve fotografije želiš primiti, a kakve slati? Pažljivo saslušaj što ti partner ili partnerica govori i poštuj to s čime su okej i s čime nisu! Isto tako nemoj sebe tjerati na ponašanja u kojima ti nije ugodno. To je izrazito važno. Ako se ne osjećaš dobro zbog toga što radiš nešto seksualno, onda to gubi smisao. Seks u kojem nije svima ugodno nije seks i nema smisla!

Postoje različite mjere opreza koje možeš poduzeti i osigurati se u razmjenjivanju fotografija i videa. Najčešća mjera opreza je izostavljanje svoga lica, tetovaža i madeža koji odaju tvoj identitet iz fotografije. Više o tome kako sigurno sekstirati možeš pročitati ovdje.

Seks preko telefonskog razgovora se može odvijati na sličan način kao i seksualno dopisivanje: opisivanje toga što želiš, kako se osjećaš i slično. Uz to, možete u isto vrijeme masturbirati i omogućiti da se čuje vaše disanje i reakcije na to, govoriti si što radite, kako se osjećate zbog toga ili davati upute jedno drugome kako da se diraju. Možete i jedno drugome čitati erotiku!

Za seks preko kamere putem video chata postavi ugodno osvjetljenje oko sebe, postepeno se pokazuj kako biste razvili napetost iščekivanja, pokažite jedno drugome kako vam se sviđa masturbirati, pitaj svog partnera ili partnericu da učini nešto što želiš (ako im je to ugodno!), pitaj ih što oni žele vidjeti, smijte se, zabavljajte i pazite na sigurnost! Možeš poduzeti iste mjere opreza kao i za razmjene fotografija: pripazi da ti se ne vidi lice i nemoj podijeliti informacije o sebi s partnerom ili partnericom ako ih već ne poznaješ.

Možeš s drugima razmjenjivati slike i videa toga što te uzbuđuje, što ti se sviđa i što želiš doživjeti. Možete si pisati erotske priče. Možeš čak kontrolirati seksualne igračke druge osobe preko svojeg mobitela! Suvremena tehnologija je zaista dar, zar ne?

Postoje i stranice na kojima možeš uživo gledati osobe koje rado čine seksualne stvari preko videa i možeš ih i platiti za neke aktivnosti.

Postoji toliko načina na koje možemo izraziti svoju seksualnost na siguran način, daleko od dosega korona virusa. Trebamo uzeti ovo vrijeme i biti kreativni, poštivati druge i drugačije, pronaći ljude koji uživaju u istim stvarima poput nas i biti spremni eksperimentirati!

Voli se, pazi se i prije svega peri ruke minimalno 20 sekundi!