Rukom i prstima do sreće – penis edition

*U nastavku ovog teksta koristit ćemo, u nedostatku bolje hrvatske riječi, termin hand job!*

Hand job je vrsta seksa kojoj se često ne pridaje puno pažnje, ali je definitivno zanimljiva jer može biti prepuna užitka za osobu koja ga prima, ali i za osobu koja ga daje!

Donosimo handy savjete kako da se okušate ili pak poboljšate hand job igru – ovog puta za penis!

Bitno je znati...

Prije svega želimo napomenuti da je svaki penis drugačiji!

Penisi se razlikuju u boji, obliku i veličini. Neki su obrezani, neki ne. Neki su zakrivljeni, neki vise u jednu stranu, neki su tanji a neki deblji. Svaki penis je drugačiji i poseban na svoj način!

Baš kao i dlake! Dlake oko i na penisu su totalno individualne – ima dlakavih i ne toliko dlakavih penisa i genitalija; neke osobe uklanjaju dlake, a neke ih puštaju točno kakve jesu!

I da, penisi imaju svoj miris... Nekima smrdi, nekima miriši, no svaki penis ima svoj specifičan miris – kod nekih prevladava slan, kod nekih mošusan, zemljan, kiseo...

...ali i okus! Ničije genitalije nemaju okus po kolačima i vaniliji, pa tako ni penisi! Okus može biti umanjen s pravilnim higijenskim navikama i određenim prehrambenim odabirima, no ako je svježe opran, trebao bi imati okej okus!

I da, hand job nosi svoje rizike! Iako nosi manji rizik od zaraze od ostalih oblika seksa, taj rizik i dalje postoji za obje strane.
Primjerice, male porezotine na rukama ili prstima mogu biti put za širenje krvlju prenosivih spolnih bolesti, ili pak ako jedna osoba ima spolno prenosivu bolest, a dira svoje genitalije prije tvojih – rizik postoji, tako da oprezno! Svakako razmislite o nošenju lateks rukavica i/ili kondoma!

Česta pitanja vezana uz penis

Prije nego krenemo na tehnike i praksu, želimo se dotaknuti nekih pitanja koja se često postavljaju kada je u pitanju penis!

Što ako penis nije obrezan?

Ako penis nije obrezan, znači da penis ima prepucij, tanku kožicu koja pokriva vrh tj, glavu penisa, i koja kad se spusti ju otkriva. Neke osobe koje ju imaju uživaju u igri s njom, dok nekima to smeta – najbolje ćeš saznati što osobi paše ako ju pitaš!

Kada je stisak presnažan?

Generalan savjet je početi laganije i pojačavati stisak do granice do koje je to osobi ugodno. Opet, kod ovih stvari najbolje je pitati kako osobi najviše paše, ili još bolje, da vam osoba pokaže svojom rukom!

Što ako/kada mi ruke postanu umorne?

Seks treba biti užitak za sve uključene – ako su ti prsti ili ruke već lagano umorni, pokušajte promijeniti aktivnost!

Što ako su mi usta suha i ne mogu pljunuti?

Neke osobe to uzbuđuje, no ponekad se usta osuše i pljuvati postaje teže, pa ako je to slučaj, a fali lubricirajuće tekućine, pokušajte s onom namijenjenom baš za to - lubrikantom! No imajte na umu da ako nakon planirate uživati u penetrativnom seksu, pripazite na vrstu lubrikanta – lubrikanti na bazi ulja mogu oštetiti lateks, pa preporučujemo silikonske ili lubrikante na bazi vode!

Vlada tišina – radim li sve kako treba?

Stenjanje i razni potvrdni zvukovi u seksu nisu jedni način za komuniciranje! Ako niste sigurni, pratite i facijalne ekspresije, disanje, govor tijela.  Sve to može govoriti o uživanju! Ako niste sigurni, najbolje je pitati!

Što ako se pojavi pre-ejakulat?

To je posve normalno! Samo nastavite (osim ako osoba ne želi drugačije)!

 

Kako krenuti?

Kao i kod svake seksualne aktivnosti, ne zaboravite na pripremu i važnost predigre! Predigra svakome može značiti drugačije, no neki klasici poput ljubljenja, masaže, trljanja i  sličnog često pale. Ako niste sigurni, ispitajte teren razgovorom! 

Je li važna pozicija?

Sve ovisi o željama i udobnosti vas i druge osobe! Pokušajte s različitim pozama dok ne nađete neku koja svima odgovara, no generalno nema pravila osim onog da je svima ugodno!

Sa ili bez odjeće?

Nema potrebe za skidanjem od glave do pete, ali nitko to ne brani! Umjesto instantnog skidanja, uvijek možete probati izazivanje preko odjeće, igru prstima, prelazak rukama preko odjeće i slično. Kada su stvari spremne, pitaj je li u redu skidanje!

 

A sad – hand job u praksi!

Slijede neke generalne smjernice, ali važno je za naglasiti da su svi penisi i njihovi vlasnici drugačiji: ne postoji univerzalna formula dobrog hand joba, jer će svatko uživati u različitim tehnikama stoga je važno komunicirati s osobom koja ga prima kako bi hand job bio ekstra užitak!

Postavi ritam

Lagan i stabilan ritam najbolji je za početak! Počni s laganim stiskom i nježnim potezima i pojačaj intenzitet u dogovoru sa osobom.

Prati govori tijela

Ako se osoba počinje odmicati, pokazuje facijalne ekspresije boli ili nelagode, moguće je da nešto ne štima – pokušaj smanjit pritisak ili umanjiti brzinu.

Pogled

Ako želiš ostvariti ekstra konekciju – pokušaj se poigrati s pogledom! Nekima pruža veliki užitak zaključavanje pogleda!

Koristi obje ruke

Jedna je super, dvije još bolje! Poigraj se rukama – možeš sa objema obuhvatiti penis, ili pak jednom dirati penis a drugom testise... Opcija je zaista mnogo i u komunikaciji sa osobom pronaći ćete što najviše paše!

Mnogo je tehnika

Navodimo neke:

Fist and twist - Omotaj kažiprst i palac oko baze penisa. Drugu ruku stisni u šaku i uvijajućim pokretima prolazi penisom gore-dolje.

Half swirl - Uhvati penis jednom rukom, a drugom rukom radi kružne pokrete oko glave penisa.

Pouncing octopus - Ravnim dlanom pristupi glavi penisa i nježno spusti prste na glavu penisa, tako da obuhvatiš penis poput pipaka.

Ove tehnike ne moraju pasati svima, no mogu poslužiti kao baza, ali svakako se pigrajte i pronađite neku svoju!

Možete dodati i gračke

Vibrirajući prsten, butt plugovi... Opcija je mnogo za istražiti!

Fokusirajte se na užitak, ne orgazam

Ponekad se s penisom previše fokusiramo na postizanje orgazma da zaboravimo na užitak. Usporite, potičite komunikaciju i budite entuzijastični, bitno je uživati i zabaviti se! 

Kako da znam kada prestati?

Hand job može biti glavni dio, a može biti i samo predigra – ovisi o trenutku i vašim željama.

Ako primijetite da je situacija lijepa i puna užitka, ne morate stati, a pitanjce poput „želiš li da nastavim“ razjasnit će eventualne nedoumice! Ako se dogodi da se dogovorite oko prelaska na drugačiju vrstu seksa, odlično!

Ako ti želiš svoj dio kolača, dogovorite se – možeš se simultano igrati igračkom, ili zamoliti partnera da te stimulira istovremeno, možeš drugu ruku iskoristiti na sebi, ili pozvati na seks nakon/tijekom hand joba.

Ako je hand job pri samom kraju...

Nemoj stajati osim ako osoba ne želi drugačijeili ako imate neki drugačiji dogovor!

 

Ono što je kljulno jest komunikacija - kroz komunikaciju svaki seks je bolji jer točno znate što druga osoba želi, kao i ono što vi želite! Također, nema prave ili ispravne tehnike, navedeno su neke smjernice moje vam možda mogu biti od pomoći, no uz komunikaciju i igru, vjerujemo da ćete sami  pronaći najbolju za vas! 

 

 Izvor