Pričajmo o butt plugu

Butt plugovi vrsta su seksualnih igračaka u kojima mogu uživati svi, bez obzira na rod, spol ili seksualnu orijentaciju!

Butt plug bi u doslovnom prijevodu značio analni čep(), a njegova funkcija vidljiva je iz samog imena. Obično butt plugovi imaju oblik suze, a baza im je šira kako ne bi ušli preduboko u debelo crijevo, već kako bi se zadržali na samom ulazu u rektum.

Koja im je svrha?

Za početak zadovoljstvo. Anus je prepun živčanih završetaka koji, kad su stimulirani, pružaju osjećaj ugode i zadovoljstva.

Butt plugovi se nerijetko koriste i u svrhu postizanja orgazma (da, analni orgazam je itekako moguć!).

Neke osobe butt plugove koriste za razne kinky (pred)igre, a dodatna je fora što ih se može nositi i u javnosti bez da su primjetni!

Butt plugovi se mogu koristiti u svrhu širenja anusa kao pripreme za veće stvari poput penisa, dilda i slično. U tom slučaju obično se počne s manjim i užim te se veličine postupno povećavaju. I bez brige, govorimo o samo privremenom proširenju! Kada smo opušteni i pripremljeni, anus se može znantno proširiti i primiti ono što nam doprinosi zadovoljstvu, a nakon toga se ponovno stisne u svakodnevnu veličinu.

Jesu li butt plugovi sigurni za korištenje?

Ako se slijede pravila i preporuke, nema opasnosti!

Prva i najvažnija stvar je koristiti puno lubrikanta! Kada je u pitanju bilo kakva stvar vezana uz anus, lubrikant je obavezan. Ako područje anusa nije dovoljno lubricirano, mogu se dogoditi iritacije i ranice jer je koža anusa jako osjetljiva.

Iduća ali ne manje važna stvar je pravilno održavanje, što znači pranje i dezinficiranje butt pluga prije i nakon svakog korištenja. To se radi zbog izmeta, čiji mikroskopski ostaci mogu ostati na butt plugu čak i ako ništa nije oku vidljivo, a ako se ne očisti pravilno može doći do infekcija. Također, čistoća je važna i radi sprječavanja opasnosti od prenošenja spolno prenosivih bolesti!

Ako patiš od hemoroida, analnih fisura ili nekih situacija s prostatom, bolja je ideja sačekati s korištenjem butt pluga! U tom slučaju konzultiraj se s liječnikom/com prije korištenja.

U svakom slučaju je izrazito važno imati butt plugove koje su izradili provjerljivi proizvođači, u ispravnom obliku i od sigurnih materijala. Najsigurniji i najčešće najugodniji materijal je silikon, ali i medicinsko željezo je sigurna opcija za one koji su spremni eksperimentirati s apsolutno tvrdim igračkama. Što se tiče ispravnog oblika, tu mislimo na već spomenutu proširenu bazu: anus stvara vakuum, što znači da povlači predmete u sebe. Baš zbog toga je analni seks toliko intenzivan i uzbuđujuć za one koji primaju i one koji daju, ali kod igračaka je važno da su osigurane da neće u potpunosti ući u tijelo. Posjet hitnom traktu da se predmeti na krivim mjestima uklone nije najuzbudljivija avantura usred analnog seksa.

Koje su najčešće miskoncepcije vezane uz butt plug?

Tvrdnja: Noseći butt plug otvoreno govorim kako želim analni seks.
Istina: Ne! Samo zato što osoba pristaje na jednu seksualnu aktivnost ne znači da pristaje na sve (povezane ili nepovezane). Korištenjem butt pluga anus ne postaje otvoreno mjesto za analni seks! Pristanak je uvijek važan!

Tvrdnja: Butt plug boli.
Istina: Butt plug u početku može stvarati malu nelagodu, ali ne bi smio uzrokovati veliku ili neizdrživu bol. Korištenje lubrikanta i polagano i sporo umetanje trebalo bi pomoći, no ako i dalje ne osjećaš da ti je ugodno, možda to jednostavno nije seksualna igračka za tebe!

Tvrdnja: Crijeva će mi popustiti, bit će izmeta posvuda!
Istina: Neće! Iako zna biti osjećaj takav da nećemo izdržati do wc-a, to se neće dogoditi. Osjećaj je takav jer simuliramo isti set živaca kao i kada obavljamo veliku nuždu. Ako će ti biti lakše, pokušaj ju obaviti prije umetanja butt pluga!

Tvrdnja: Izgubit će se unutar mojih crijeva!
Istina: Butt plugovi dizajnirani su da se takvo nešto ne dogodi, ali druge stvar nisu tako da nemoj u svrhu butt pluga koristiti ništa što nije butt plug!

Koje sve vrste butt plugova postoje?

Baš zato što im je jedina funkcija začepiti anus, ne postoji puno vrsta butt plugova kao takvih. Svi oni obično su suženi na početku radi lakšeg umetanja i potom se šire, a na kraju imaju proširenje - čep, koji skuži držanju butt plug ana mjestu kako ne bi otputovao gdje ne treba.

Stvar oko koje se razlikuju su materijali, a svaki od materijala namijenjen je drugoj vrsti senzacije. Također, razlikuju se i u teksturi te vibriraju li ili ne.

Kako se butt plug koristi?

Butt plug može se koristiti van konkretne seksualne igre ili tijekom - nema pravila. Neki od savjeta za korištenje su:
- prije umetanja otuširaj se u toploj vodi ili si priredi toplu kupku kako bi se mišići opustili. ovdje također pomaže i predigra!
- prije samog umetanja pobrini se da staviš dovoljno lubrikanta na anus i na sam butt plug.
- vrh postavi na anus i laganim pritiskom guraj ga dok ne sjedne na mjesto. Pomalo!
- ako osjetiš bol, stani. Pokušaj dodati još lubrikanta ili probaj s manjim butt plugom.

Kako se čisti?

Većina njih može se oprati s običnim sapunom i toplom vodom, no za svaku sigurnost pročitaj upute koje dolaze s njim! Čuvaj ga na suhom i čistom mjestu kako se ne bi oštetio.

Na kraju krajeva, iako oni mogu biti odlični addendum seksu, predigri ili kao seksualna igračka za sebe, nisu za svakoga! Nemoj da te odbije prvi znak nelagode, uvijek možeš dati još jednu šansu i malo promijeniti tehniku, no ako ti nije dobar osjećaj, nema veze, postoji još more seksualnih igračaka koje možeš probati!

 

Izvor