Ljeto, menstruacija i plivanje

Postoji mit prema kojem nije sigurno plivati za vrijeme menstruacije - no to je samo mit.

Istina je da je plivanje posve sigurno za vrijeme mjesečnice kao i izvođenje svih ostalih aktivnosti, od kupanja do seksa, te ne predstavlja nikakvu dodatnu opasnost od infekcija ili bilo kakvih drugih ozljeda.

Najčešće korišteni menstrualni proizvodi su tampon ili menstrualna čašica.

Pri korištenju tampona, pripazi da ih dovoljno poneseš sa sobom na plažu jer će se vrlo vjerojatno dogoditi da ćeš ih češće trebati mijenjati, i kao i uvijek, podsjećamo na važnost redovitog mijenjanja tampona kako bi se minimizirao rizik od sindroma toksičnog šoka!

Menstrualna čašica je puno praktičnija alternativa, jer ju ne moraš toliko često mijenjati kao tampon. Ako te zanima više o čašici, pročitaj naše članke Menstrualna čašica za početnice i početnike te Koju veličinu menstrualne čašice odabrati!

Također, ne samo da je plivanje tijekom menstruacije sigurno, već se ono pokazalo kao veoma djelotvorno u smanjenju menstrualnih grčeva i umora koji neke osobe znaju osjećati tijekom menstruacije. Nadutost, čest suputnik menstruacije, je također stvar koju plivanje olakšava, te ono generalno ima pozitivan učinak na bolne mjesečnice.

Sve u svemu, plivanje tijekom mjesečnice je posve sigurno! Samo, uz tampon ili čašicu, ne zaboravi zaštitu od sunca! :)

Izvor