Utječe li vrućina na menstruaciju?

Činjenica je da je menstruirati dok je vani veoma toplih 35+ stupnjeva nije uvijek najugodnija, no utječe li vrućina doista na samu menstruaciju?

Pa tehnički ne, ali može imati podosta velik utjecaj na same simptome, koje vrućina i visoke temperature mogu definitivno učiniti izraženijima. Kako se nositi s time? U nastavku vam pišemo nekoliko zgodnih savjeta!

Dovoljna hidratacija važan je saveznik protiv nadutosti
Svi koji su ikada menstruirali znaju onaj osjećaj nadutog trbuha koji nikada nije baš fora, a pogotovo ljeti. U najtoplijem dobu godine vrijeme može se dogoditi da hormonalne promjene utječu na veće zadržavanje vode u tijelu nego inače, što često vodi ka (osjećaju) nadutosti, a uz to, kada ne unosite dovoljno tekućine i dogodi se dehidracija, tada tijelo prirodno pokušava zadržati što više vode - što stvara još veću nadutost. Poanta priče je ta da unosite dovoljno tekućine!

 

 

 

Intimna higijena posebno je važna
Dobra je praksa razviti adekvatnu i ustaljenu rutinu intimne higijene, no ona je posebice važna po ljeti baš zbog vrućine i visokih temperatura. Velike količine znoja u kombinaciji s lošom higijenom mogu dovesti do infekcija, a kako se to ne bi dogodilo potrebno je voditi računa o redovitom pranju genitalija (bilo običnom voodm ili pak blagim sapunom), te obavezno vodite računa o tome da tampon ne nosite dulje od 4 sata!

Usredotočite se na zdravu prehranu
Zatvor kao pratitelj menstruacije po ljeti nije ništa novo, tako da svjesno birajte namirnice i pripazite na dovoljan unos lisnatog povrća, avokada, slatkog krumpira i banana te općenito svježeg voća i povrća. Osim što će vas osvježiti, probava će vam biti zahvalna a simptom zatvora možete držati pod kontrolom!

Izvor