Kako odbiti seks?

Bilo da si u friškoj vezi i stvari idu prebrzo, bilo da si umoran/na, bilo da partner/ica ne želi koristiti zaštitu - ili ti se jednostavno u tom trenutku neda, oboje imate pravo odbiti seks.

Evo nekih savjeta kako na lijep način, sa razumijevanjem, odbiti seks.

Imaj razumijevanja za tuđe osjećaje!

I reći ne i čuti ne može biti teško, i kada ne želiš seks, imaj na umu da bude jasno da ne odbijaš partnera/icu, već sam seksualni čin, te uvijek pokušaj dati da znanja da ga/ju i dalje smatraš privlačnim (ako je to dakako slučaj) i da poštuješ njegovu/nu želju!

Budi samopouzdan/a, jasan/na i čvrst/a!

Ponekad se dogodi da stavimo potrebe i želje partnera/ice prije naših, i to je lijepo i divno, ali ako je to stalno slučaj, može doći do disbalansa u vezi. 

Ne moraš se ispričavati niti opravdavati ako ne želiš seks, ali dobro je komunicirati tako da tvoj partner/ica razumije zašto!

Bez svađe, ali bez popuštanja!

Razlike u mišljenjima su posve normalne, tako da ne željeti seks nije razlog za svađu. Razočarenje je moguće, ali ako postoji razumijevanje i poštovanje. No ako partner/ica krene vijeđati, vikati, svađati se ili posramljivati te, to nije dobar znak, i ne dopusti da te to pokoleba.

Predloži alternativu!

Ako to želiš, naravno. Postoje i ostale stvari u kojima možete uživati, ali je važno da ne morate nuditi alternativu samo zato da bi vaše ne bilo opravdano!

 

Izvor