Kada obaveze počnu utjecati na seks

Raznorazne brige i stres svakodnevice mogu dovesti do toga da o seksu pričamo kao o još jednoj obavezi, ili se pak dogodi da sve te druge obaveze postanu važnije, a seksualni život pada na zadnje mjesto. Također. često se dogodi da u trenucima kada se trebamo opustiti, razmišljamo o svim mogućim obavezama i stvarima koje moramo i trebamo napraviti. Kako to riješiti?

Razgovaraj s partnerom/icom!

Ako ste ti ili tvoj partner/ica nezadovoljni s vašim seksualnim životom, pričajte o tome i pokušajte kroz razgovor zajedno doći do ideje kako biste mogli/e riješiti taj problem! Umjesto svađe, prigovaranja ili okrivljavanja, razgovarajte o potencijalnom rješenju i pronalasku nekog kompromisa gdje ćete oboje biti sretni, zadovoljni i ispunjeni!

Razmisli o tome koliko ti je važan seks i gdje je na listi prioriteta!

Ako ti je seks jako važan, ali se nalazi na dnu liste prioriteta, pokušaj naći vremena za njega! Kao što postoji vrijeme za pisanje mailova, napravi vrijeme za seks i intimu. Ako ti seks nije uopće važan, a tvom partneru/ici jest, možda je vrijeme za otvoren razgovor o tome što trenutni želite i trebate.

Napravi vremena za opuštanje!

Za nekoga to može biti dobra tjelovježba, za nekoga manikura, za nekoga pola sata mira uz dobru knjigu ili neki film - poanta je pronaći stvar zbog koje se osjećaš odlično a koje ti donose mir i opuštanje. Radeći te male stvari koje donose sreću obaveze sigurno neće biti na pameti, što znači opuštanje, a čim smo opušteniji seksualna želja je sve više izraženija i prisutnija!

Pođi(te) u avanturu!

Pod time mislimo na bilo kakvo odstupanje od uobičajenog seksa, koji  se nakon nekog vremena može činiti monotonim i predvidljivim. Nova poza, novo mjesto, nova seksualna igračka mogu definitivno stvari učiniti zanimljivijima!

 

Zadnje što bi seks trebao biti je obaveza! Život će uvijek biti ispunjen obavezama, i postojat će periodi gdje seks zaista neće moći biti prioritet, aki ono što je važno jest pronaći balans tako da niti jedan dio života nije zakinut drugim!