Je li penis mišić ili organ i ostala goruća pitanja

Da ne bi bilo da pišemo samo o vulvama i menstruaciji, ovaj tekst posvetit ćemo penisu!
Pokušat ćemo odgovoriti na najčešća pitanja vezana uz penis, a ako vi imate neko pitanje, pišite nam!

Je li penis mišić?

Ne.
Penis je zapravo napravljen od spužvastog tkiva koje se tijekom erekcije puni krvlju. Tako da nažalost, to nije mišić koji možete trenirati!

U dodatku, razlog zašto se penis može pomicati gore-dolje je radi mišića koji ga okružuju, te kako bi penetracija i uriniranje bilo moguće!

Ako penis nije kost, kako ga je moguće slomiti?

Unutar penisa postoje šupljikava tijela nalik na cilindre koji se pune krvlju i omogućavaju erekciju. Kada se oni napune krvlju tijekom erekcije, ako se penis dovoljno jako savije, mogu puknuti. To se naziva fraktura penisa. Takva vrsta ozljede događa se najčešće slučajno tijekom seksa, a može se dogoditi i tijekom snažne masturbacije ili napada.

Može li ga se vježbom povećati?

Ne.
Ne postoje neke čudotvorne vježbe ili hrana koje će povećati penis. Kegelove vježbe mogu pojačati cirkulaciju što može rezultirati s punijom erekcijom, no što se tiče veličine, kao i s grudima - nema čarobnog napitka koji će ga povećati.

I da, veličina penisa nije povezana s kvalitetom seksa!

Postoje li zaista showeri i groweri?

Zapravo postoje neki dokazi da showeri i groweri nisu samo mit!
Shower je termin koji se odnosi na penis koji je otprilike iste dužine kada je u neerektilnom i erektilnom stanju. Grower je pak penis koji je u opuštenom stanju manji, no s erekcijom se povećava. To dakako ne radi razliku u seksualnom smislu i ne utječe na kvalitetu.

Postoje li različite vrste erekcije?

Da.
Postoji jutarnja erekcija, erekcija koja je posljedica stimuliranja ili uzbuđivanja, te spontana erekcija. Također, postoje snažne erekcije od kojih je penis izuzetno krut, a postoje i one manje snažne. To ovisi o mnogo faktora, poput raspoloženja, konzumiranja alkohola i/ili opijata, medicinskih stanja, veze s partnerom/icom, dobu dana, odmornosti itd.

 

Izvor: Healthline