Djeluju li metode za povećanje penisa?

Uvjerena sam da ste barem jednom naišli/e na oglase na Internetu (ili drugim mjestima) koji reklamiraju tablete, magične sokove i čudotvorne sprave za povećanje penisa preko noći. 

Po pitanju teme povećanja penisa, dvije stvari su važne. Prva je ta da većina osoba s penisom koja misli da ima mali penis najčešće ima penis veoma regularne veličine. Druga je stvar ta da su gotovo sve stvari koje obećavaju ikakvo povećanje penisa samo lažno oglašavanje. Štoviše, neke od tih tehnika mogu ozbiljno ozlijediti penis.

Danas ćemo proći kroz neke od najpolarnijih i vidjeti o čemu se točno radi!

Jelqing

U nedostatku hrvatske riječi za ovu tehniku, pokušat ćemo ju opisati riječima. Naime, jelqing je tehnika koju neke osobe koriste kako bi prirodno povećale svoj penis, a funkcionira tako da se prstima obuhvati penis kod njegovog korijena i zatim se vuče prema vrhu kako bi krv dospjela u sma vrh te se onda rastegne.

Osim što ne postoje nikakvi znanstveni dokazi da ova tehnika ima ikakvu ulogu u povećanju penisa, može biti bolna i dovesti do iritacija i stvaranja ožiljkastog tkiva, pogotovo ako se prakticira često i pre agresivno.

Tablete, napici i losioni

Tržište je dans prepuno raznih pilula, vitamina, hormona, biljnih preparata i losiona koji obećavaju povećanje penisa u samo x dana. Ne postoji nikakav dokaz, pogotovo znanstveno utemeljen, kako ikoji od tih preparata radi ono što obećava, odnosno, da na ikakav način utječu na povećanje penisa.

Štoviše, neki od tih proizvoda (velika većina njih) mogu biti opasni po zdravlje!

Penis ekstenderi

Penis ekstenderi, ili uređaji za produljivanje penisa neinvazivni su uređaji koji funkcioniraju tako da doslovce povlače penis prema van.

Za ovakve tipove sprava potrebno je provesti dodatna istraživanja kako bi se utvrdilo koliko su zapravo ovi uređaji sigurni za korištenje, no ono što je sigurno je to da mogu biti zaista neugodni za korištenje, a preveliko rastezanje kože penisa može dovesti do pucanja kože, modrica, oštećenja živaca ili pak formiranja krvnih ugrušaka u venama penisa.

Vakuumske pumpe

Vakuumske ili penis pumpe ponekad se koriste za tretiranje erektilne disfunkcije.
Fora je kod njih ta da one privremeno mogu utjecati na to da se penis čini većim, no pretjerano korištenje može uzrokovati oštećenje tkiva i probleme s erekcijama.

Kopče i prsteni

Neke osobe koriste razne kopče i prstene kako bi izdužile i povećale svoj penis, a koriste se tako da se postave pri samom dnu penisa nakon erekcije kako bi se zaustavio tok krivi iz penisa.

Opet, nošenje nečeg ovakvog može privremeno povećati penis, no nošenje ovakvih spravica više od 30 minuta može prekinuti tok krvi i oštetiti tkivo penisa.

Operacija

Najinvazivnija od svih na popisu je operacija za produljivanje penisa, koju liječnici/e inače sugeriraju samo u svrhu defekta na penisu, tretiranje ozljede ili poboljšavanja funkcije.

Radi se o rijetkoj i podosta kontroverznoj operaciji, te uz sve rizike infekcije, ožiljaka i gubitka funkcije penisa, u najboljem slučaju govorimo o jednom centimetru ekstra. Zasad, ne postoji dovoljno istraživanja o tome je li ova operacija zaista sigurna i efektivna u svrhu povećanja penisa.

Zaključak: prvi savjet je da uživate u svojim penisima i volite ih točno onakve kakvi jesu! Sve stvari koje smo ovdje danas navele dokazano ne djeluju te savjetujemo da ih zaobilaziš u širokom luku.

Izvor