6 stvari kojima nije mjesto u vagini

Vagina je začudno mjesto koje može skladištiti kojekakve stvari, recimo penise, djecu, tampone, dilda, Kegel kuglice… međutim, uza sav taj potencijal, neke stvari tamo jednostavno ne pripadaju. Pogledajmo koje:

1. Sapun

Naravno, higijena vagine je važna, ali riječ je o higijeni vulve, vanjskog dijela vagine, a ne o unutrašnjosti, odnosno vaginalnom kanalu. Vaginalni kanal mjesto je koje ima vlastiti ekosistem koju čine brojne dobre bakterije i ta se ravnoteža ne smije remetiti. Nadalje, kako sapun isušuje kožu, nije najbolji prijatelj vlažnosti koju kod vagina inače volimo i potičemo.

2. Zapravo, kad smo kod higijene…

Unutrašnjost vaše vagine nije prljava, ne treba nikakav specijalan tretman, čišćenje, egzorcizam. Ako nešto s njom, odnosno maternicom, jajnicima i ostalim susjedima nije u redu, vaše tijelo će vam već dati do znanja klasičnim metodama: bolovima, iscjetkom, krvarenjem, grčevima i svrbežom.

Oduprite se marketinškim trikovima koji cvatu na osjećaju nečistoće i zaboravite na bilo kakvo klistiranje vagine, biljne preparate koji obećavaju detoksikaciju vagine, liječenje parom i slično osim ako bilo što od toga nije preporučeno od strane liječnika (što neće biti). Vi i vaša vagina biti ćete zajedno dugo vremena i ako budete prema njoj dobre i izbjegavate srednjevjekovne metode mučenja, biti će i ona prema vama.

3. Voće & povrće

Mda, falusoidno voće i povrće već se stoljećima gura u različite otvore tijela s različitim razinama uspjeha. Nemamo točne statističke podatke, tako da ne možemo biti sigurni koliko je tih avantura završilo potpuno bez negativnih nuspojava a koliko je polučilo pokoju gljivičnu infekciju, upalu ili nešto gore. Jednostavno – voće i povrće ne možemo dezinficirati, sterilizirati i očistiti dovoljno dobro da ne postoji mogućnost prijenosa bakterija a kako je većina voća i povrća s kojima dolazimo u doticaj prepuna pesticida, i oni mogu učiniti popriličnu štetu.

Voće i povrće u nama može i puknuti (što u slučaju analnog korištenja znači da ga nećemo moći izvaditi van, osim na Hitnoj) i čak i da većinu izvadimo iz vagine, poneki komadić može ostati unutra i, kako to već pokvarljive stvari znaju, istrunuti, a to ne može biti dobro.

Eventualno se možete donekle zaštiti i spriječiti bol /neugodnosti / infekcije kondomom, no i tada većinu popularnog voća i povrća treba donekle očistiti barem kako bi uklonili oštrije dlačice, nabore i slično koji mogu uzrokovati pucanje kondoma.

Budite eco friendly i spasite kilograme i kilograme voća i povrća koji vam mogu ostaviti i kakav ozbiljniji trag investicijom u samo jedan dildo ili vibrator. Uostalom, kako se cijene povrća kreću, za par kilograma krastavaca možete kupiti sasvim pristojan dildo.

4. Zapravo, hrana općenito

Za sve je kriv jedan malecki filmić – “9 i 1/2 tjedana”. On je učinio za hranu u seksu ono što će 20 godina kasnije “Fifty Shades of Grey” učiniti za bondage – popularizirao je, doveo u mainstream i gomile parova koji se do tada uopće nisu bavili time zaintrigirao idejom o šlagu na klitorisu, čokoladi na bradavici i grašku s noklicama na testisima.

I to je sve u redu, dobar nam tek i sretna predigra. Međutim, zaboravite na hranu u doticaju s ljudskom sluznicom. Površina naše kože (bradavice, trbuh, grudi itd) može podnijeti sve i svašta, ali ne i unutrašnjost vagine gdje hrana može reagirati s dobrim bakterijama i prouzročiti infekcije, iritiracije ili unijeti štetne bakterije.

5. Sve što je prije bilo u guzi

Infekcije, iritacije i bakterije mogu nastati i pokušavate li rado viđenu pojavu u pornićima: malo analni, malo vaginalni, malo oralni seks. Na taj način dobre bakterije koje žive u našim crijevima mogu postati loše bakterije ako ih preselimo u vaginu ili usta i hop, eto problema. Namjeravate li penetrirati istim penisom ili igračkom iz jednog u drugi otvor, obavezno promijenite kondom.

6. Bilo što oštro ili šiljastog oblika što nalazimo u domaćinstvu

Proizvodi blago faličnog oblika (poput četki, sprejeva, boca i slično) nikako, ali doista nikako nisu namijenjeni penetraciji iz najrazličitijih razloga – mogu vas ogrepsti, slomiti se, ostaviti dijelić ambalaže unutra, unijeti bakterije i prljavštinu…

Da rezimiramo

Dvije nas stvari tjeraju da nam na pamet padne misao poput “hm, što se loše može dogoditi ako probam?” – želja za užitkom ili želja da imamo potpuno steriliziranu, poput proljetne rose mirisnu vaginu.

Želja za užitkom je danas vrlo lako rješiva bez da implementiramo “sam svoj majstor” vještine – izbor vibratora i dilda, odnosno penetracijskih igračaka je ogroman i doista možete pronaći nešto za sebe od kvalitetnih materijala i po prihvatljivoj cijeni.

Želja za čistom vaginom nikada neće biti rješiva promatramo li kakve se sve barbarske i besmislene metode preporučuju ženama jer se računa da će strah od nečistoće uvijek postojati. Vrlo delikatna mikrobiološka flora i fauna te pH vagine ne smiju biti narušeni jer u tim okolnostima dolazi do infekcija, iritacija i ostalih poteškoća. Održavajte higijenu vulve i volite svoju vaginu točno onakvu kakva jest.

Originalan članak preuzet s Libido.hr