6 bitnih ciljeva u seksu

Kada pričamo o seksualnim ciljevima, tu ne mislimo na kojekakve situacije poput dosezanja x broja seksualnih partnera/ica ili seksanje x puta na dan/tjedan i slično, vće mislimo na one ciljeve koji će seks učiniti posebnijim, boljim i kvalitetnijim iskustvom, pogotovo u vezi. Evo na koje mislimo:

1. Često pričajte o seksu

Pod time ne mislimo na usputno pitanje Hej, kako ti je bilo ovaj puta? (iako ništa loše u tome), već mislimo na to da dobar seks bez dobre komunikacije ne postoji. Mislimo na iskren i otvoren razgovor o željama, potrebama, razini zadovoljstva, granicama i slično. U konačnici, mislimo na razgovor u kojem nema srama niti straha od dijeljenja svega što vam je na umu a što se tiče vašeg seksualnog iskustva. Također, imajte na umu da smo ljudi i da se mijenjamo, tako da je posve u redu da se neke stvari u pogledu vaših želja i potreba promijene. Ne možemo očekivati da će druga osoba sama od sebe to zaključiti i čitati misli, stoga - pričajte!

2. Uzajamnom masturbacijom puno se uči

Pri solo masturbaciji učite puno o sebi, svome tijelu i točkama koje vas posebice uzbuđuju, a uzajamnom masturbacijom učite puno o tome u kontekstu vaše osobe. Svakome će pasati nešto drugo, i nema načina da to znate bez da isprobate ili vam netko pokaže. Međusobna masturbacija u vezi pogotovo je važna po tom pitanju jer kroz nju doista možete naučiti o tome što drugoj osobi pruža užitak te uspostaviti jasne granice što je nekome okej, a što nije.

3. Intima nije samo seks

Seks je velik dio intime, no nismo prekidači, te postoji još mnogo drugih stvari koje utječu na intimu a nisu direktno intimne. Običan razgovor, druženje, maženje, poljupci, poruke... Postoje razni načini izgradnje intime, kao i pokazivanja!

4. Ne zaboravite na iznenađenja

Tu i tamo totalno je fora u vezu unijeti dašak iznenađenja. Ako znaš što tvoja osoba voli, iznenadi ga/ju. To je prilika da budete kreativni, spontani i izvrstan način za jačanje intime.

5. Odbiti seks potpuno je u redu, no način je jednako bitan

Dakako, ne uvijek znači ne i tu nema rasprave. Međutim, govoreći u kontekstu veze, to nemora zvučati agresivno i oštro ne, te seks, kako ne bi došlo do povrijeđenih osjećaja, pokušaj odbiti na ljubazan način. Iskren, ali miran i otvoren. 

6. Pričajte, smijte se i budite glasni tijekom seksa

Ne mislimo konkretno na vikanje i deranje (iako i to je posve u redu), već tu mislimo da to da je u redu razgovarati u bilo kojem trenutku seksa! Također, nemojte raditi frku oko tjelesih zvukova jer su svi oni posve normalni, a ako se i dogodi neki zalutao zvuk, smijeh je idealan put iz neugodnjaka :)