5 savjeta kako zaustaviti erekciju

Erekcije su posve uobičajena, prirodna i zdrava tjelesna funkcija, ali ponekad se znaju pojaviti u totalno nezgodno vrijeme!

Najizravniji i najbrži  način za uklanjanje erekcije je ejakuliranje, ali to u nekim trenucima jednostavno nije moguće. Donosimo nekoliko savjeta kako zaustaviti erekciju, no imaj na umu da je svačije tijelo drugačije pa možda neće nužno svaki biti za tebe!

1. Okupiraj se nečim drugim!

Iako zvuči banalno, ovo je jedna od prvih stvari koje možeš i trebaš napraviti ako se želiš riješiti erekcije - misli o nečem posve drugom. Drugim riječima, nemoj uopće razmišljati o erekciji niti o ičemu seksualnom!

2. Promjeni poziciju!

Promjena pozicije u kojoj se nalaziš može požuriti uklanjanje erekcije! Kao prvo, ponekad odjeća ili način na koji sjedimo ili stojimo može bit simulirajuć za penis što rezultira erekcijom. Promjena pozicije može ublažiti ili ukloniti stimulaciju pa će s time i erekcija brže otići, a ako niti to ne upali, promjenom položaja možeš ju barem sakriti!

3. Meditiraj!

Slično kao i u prvom savjetu, cilj meditacije je misliti o nečem drugom i ne seksualnom! Postoji mnogo vrsta meditacije, tako da je naš savjet da isprobaš koja tebi najviše odgovara. To mogu biti vježbe disanja, ponavljanja određene riječi i slično!

4. Jednostavno sačekaj da prođe!

Ponekad je čekanje jedini način da erekcija prođe, te je to ujedno i najjednostavniji savjet koji imamo. Ako možeš, sjedni, opusti se i sačekaj da prođe, te upamti da vlastitu erekciju više opažaš ti nego drugi!

5. Pokušaj hladnim tušem!

Ako si u mogućnosti, hladan tuš mogao bi biti od pomoći! No svakako oprezno!

 

Trebam li se zabrinuti?

Erekcija je dio prirodnog tjelesnog funkcioniranja, tako da nema brige, ali ako ti erekcija traje dulje od četiri sata, savjetujemo da posjetiš liječnika/cu jer bi se u tom slučaju moglo raditi o prijapizmu, stanju uslijed kojeg dolazi do oštećenja tkiva penisa što, ako se ne liječi na vrijeme, može dovesti do trajne erektilne disfunkcije!

Ako se dogodi da imaš erekciju bez orgazma, i to je posve u redu i nije opasno jer orgazam nije obavezan svaki puta nakon erekcije! No ponekad, erekcija bez orgazma može dovesti do epididimalne hipertenzije, odnosno onog što znamo kao blue balls. Ovo stanje nije opasno i obično traje kratko.

 

Izvor