Znakovi povjerenja u vezi

Jedna od bitnih odlika kvalitetne i zdrave veze definitivno je povjerenje! Kako sve povjerenje može izgledati i kako ga izgraditi?

Danas pričamo o znakovima povjerenja u vezi, a neki od njih su:

Predanost jedno drugom

Jedan od glavnih znakova povjerenja u vezi je osjećaj predanosti. To znači da se osobe u vezi međusobno vole i poštuju te uvijek postoji otvorenost, komunikacija i povjerenje.

Uzajamno poštivanje

Kada poštujemo drugu osobu, to znači da poštujemo svaku vrstu granice koju osoba postavi, bilo da se radi o emocionalnoj ili fizičkoj. Također, to znači da se u svakom trenutku uz drugu osobu osjećamo potpuno sigurno, u svakom smislu značenja te riječi!

Slušanje

U zdravoj vezi u kojoj vlada povjerenje izuzetno je bitno slušanje druge osobe. Osim u doslovnom smislu slušanja kada osoba nešto želi podijeliti s nama ili se pak povjeriti, bitno je i slušanje u smislu uvažavanja tuđih potreba, želja i osjećaja!

Iskrenost

Komunikacija je bitna za svaki odnos, a pogotovo u vezi. Temelj povjerenja uvijek je iskrenost, i osjećaj slobode da ništa ne moramo kriti pred drugom osobom, te da uvijek bez straha i osude možemo podijeliti sve s drugom osobom.

Ranjivost

Ranjivost, suprotno popularnim uvjerenjima, nije rezervirana za jedna partikularan spol, već je u vezi posve u redu (ponekad i poželjno) pokazati da smo ranjivi i da nas nešto muči ili pogađa. Pokazujući ranjivost pokazujemo drugoj osobi da joj vjerujemo i da smo sigurni/e uz nju.

Međusobna podrška

Pružanje podrške važno je kako bismo pokazali povjerenje i vjeru u osobu. U redu je pokazati kada se ne slažemo s tuđim odabirima, ali je isto tako u redu pokazati da ih potpuno podržavamo!