Zašto postoje kondomi s okusom?

Kondomi s okusom zapravo su zamišljeni kako bi se koristili u oralnom seksu - okus tu ima ulogu u maskiranju okusa lateksa!

Ono što je jako važno je koristiti kondome ne samo tijekom penetrativnog, već i oralnog seksa radi zaštite od spolno prenosivih bolesti. Ako su vam obični kondomi neugodnog okusa, pokušajte dati šansu onima s okusom! To je dobar način za uživanje u oralnom seksu i istovremenu zaštitu.

Zašto je potrebno koristiti kondom tijekom oralnog seksa?

Da ponovimo - kondomi, kada se koriste pravilno, pružaju veoma visoku zaštitu od trudnoće, ali i od spolno prenosivih bolesti (u ovoj areni predstavljaju najbolju zaštitu!).

Spolno prenosive bolesti generalno govoreći mogu se prenijeti tijekom svake vrste seksualne aktivnosti, te to uključuje i oralni seks! Govorimo o klamidiji, gonoreji, sifilisu, HPV-u... Zato je jako važno koristiti zaštitu, a pogotovo zato što se one mogu prenijeti bez da zaražena osoba pokazuje ikakve simptome!

Kako koristiti kondom s okusom?

Kao i kod svakih kondoma, pripazi da odabereš odgovarajuću veličinu, što znači niti preveliki niti preuzak kondom.

Također pripazi na sastav, jer su mnogi kondomi s okusom napravljeni od lateksa pa je važno na to pripaziti ako je itko tko će doći u doticaj s njime alergičan na lateks.

Osim ako nije drugačije navedeno na pakiranju, kondomi s okusom koriste se isključivo za oralni seks! Oni mogu sadržavati određene tragove šećera, što bi, ako se koriste u primjerice vaginalnom seksu moglo dovesti do gljivične infekcije.

Evo nekih savjeta:
- kondom stavi pravilno sljedeći upute! Ako ne znaš kako, u kondomima se nalaze uputstva!
- uvijek provjerite rok trajanja na kondomu, te ako je omot ili sam kondom oštećen ili poderan, nemojte ga koristiti već nabavite drugi!
- prilikom svakog spolnog odnosa koristite novi kondom! Čak i ako se prebacujete s oralnog seksa na penetrativni stari kondom pravilno bacite te uzmite novi!
- koristite samo one lubrikante koji su sigurni za korištenje s kondomima, što znači izbjegavanje onih na bazi ulja jer mogu oštetiti kondom! Najsigurniji su lubrikanti na bazi vode.

Ako ne želiš ili ne možeš koristiti kondome s okusom, alternativa je korištenje dentalne brane ili pak običnih kondoma, te podsjećamo, ako koristite i lubrikant, najbolja opcija je onaj na bazi vode. No najvažnije je tijekom bilo kakve vrste spolnog odnosa da su svi uključeni sigurni, stoga su kondomi uvijek dobra ideja! Siguran seks je ipak najbolji seks!

Izvor