Zašto koristiti ljuljačku za seks?

 

Ljuljačka za seks je jedna od vrsta namještaja posebno izrađenog sa svrhom da se koristi u seksu. Postoje različite vrste ljuljački za seks, neke od njih samostojeće, a neke se privremeno ili trajno ugrađuju u strop ili na vrata.

Ljuljačke najčešće omogućavaju da jedna osoba bude u njoj, djelomično ili u potpunosti ograničenog kretanja (po želji) povezana različitim pojasevima, ali postoje i one koje omogućavaju da i dvije osobe vise u zraku i zajedno uživaju.

Postavljene ljuljačke uglavnom imaju za cilj omogućiti jednoj osobi da udobno sjedili ili leži, u kojoj god poziciji im mašta i gravitacija omoguće, dok se druga osoba može slobodno kretati, pomicati ljuljačku i osobu u njoj.

Ono što najčešće privlači ljude kod ljuljačke za seks je omogućavanje novih pozicija. Zbog toga što ljuljačka preuzima odgovornost za održavanje partnera, njihova tjelesna težina, pokretljivost i fleksibilnost prestaju biti prepreke za suludo velik broj mogućih pozicija. Možemo okretati svojeg partnera/ica, njihovo cijelo tijelo samo jednostavnim dodirom ljuljačke te isprobati sve one lude pozicije koje smo morali otpisati čim smo ih vidjeli na slici u članku ili u knjizi Kama Sutre. Tko još ima snage stajati na rukama dok te netko penetrira ili pruža oralni seks? Ili tu snagu, koordiniranost i ravnotežu držati svoju osobu u naručju i penetrirati ih? Ili one jednostavne pozicije pružanja oralnog seksa zaista držati toliko dugo koliko zaista želimo, dok nas boli vrat? Sve te prepreke i još one koje tek treba primijetiti da postoje, prestaju postojati s ljuljačkom.

Osim što omogućava nove pozicije, one „klasične“ pozicije dobiju novu dimenziju i magiju u ljuljački. Obična misionarska pozicija postaje intenzivnija uz lagano ljuljanje, a penetracija je dublja i jača i bez dodatno uloženog napora. Doggy poza odnosno penetracijsko seksanje odozada isto tako pojačava senzaciju, a njihanje cijelog tijela osobe koje prima je potpuno novi dodatak.

Pozicija 69 u ljuljački omogućava udaljenost tijela jednog od drugog po volji i uklanja težinu druge osobe, omogućavajući nam da se ne izmorimo i udišemo dublje.

Pozicija u kojoj jedna osoba sjedi na drugoj, kada dodamo ljuljačku u igru, omogućava nam da se s lakoćom vrtimo za 360° iznad svoje osobe ili da oni nas oni vrte po svojoj volji – primjerice, tijekom penetracije, bez neusklađenih i drhtavih prebacivanja nogu.

Osim pozicija i širokog polja koje ljuljačka u tom smislu otvara, ona omogućuje da se osobe koje su aktivnije u određenim scenarijima manje umaraju zbog toga što mogu stajati umjesto oslanjanja na ruke, mogu čak i mirno sjediti i pružati penetraciju ili drugu stimulaciju tako, a glavne pomake partnera/ice će obaviti ljuljačka uz lagani pokret ruke. Zbog toga seks može značajno duže trajati.

Ako imaš bilo kakav problem s pokretljivosti, neku ozljedu, česte grčeve ili bolove u vratu i leđima, ljuljačka može pomoći! Često čak i u potpunosti ukloniti neugodne pozicije i pokrete koji su nemogući ili bolni, a svejedno omogućiti fantastičan seks uz što manje kompromisa između tvojih želja i mogućnosti.

Ljuljačka za seks ne mora biti jedna od najluksuznijih stvari koje ćeš kupiti za svoj seksualni život – neke od početničkih za prva isprobavanja koštaju do nekoliko stotina kuna. Ima i onih luksuznijih, koji se bliže cifri nečije plaće, ali ako želiš isprobati ljuljačku, uz dovoljno istraživanja o tome koju kupiti i gdje (lokalno u susjednom seks-shopu ili online) možeš mirno spavati znajući da svi ti pojasevi i trake koje vise na tvojim vratima su investicija u najbolja seksualna iskustva tvojeg života – mnoga od kojih ćeš tek otkriti i ne znaš niti zamisliti.

Mnogima je ljuljačka za seks omogućila senzacije i podražaje, dodire i pokrete koji su im preokrenuli seksualni život naglavačke (nekada i doslovno) i potaknula predivna iskustva kojima su se na novi način povezali sa svojim tijelom, svojom seksualnosti i svojom osobom.

Ako si solo, ne moraš čekati trenutak bliskosti s novom osobom da isprobaš nove oblike zadovoljstva u ljuljački: uvijek možeš koristiti druge igračke poput strateški pozicioniranog dilda ili vibratora, fleshlighta, butt pluga ili bilo čega s čime se možeš igrati u potpunosti samostalno. Isto tako možeš eksperimentirati s masturbacijom bez ikakvih dodatnih pomagala i igračaka dok visiš! Nove pozicije, pritisci na novim dijelovima tijela, opuštenost i održavanje tvojeg tijela usred zraka bez napora? Samo treba smisliti gdje staviti koju ruku i kako. Neovisno o tome jesi li u vezi ili ne, uvijek se možeš solo ljuljati i otkriti nove senzacije koje ti se sviđaju i povezati se sa svojim tijelom.

Ljuljačka može biti nečije pomagalo u zdravstvenom smislu za lakši i ugodniji seks, može biti igračka za nove pozicije i senzacije, poticaj za nove igre dominacije i submisivnosti, roleplaying-a ili novo mjesto za čitanje knjige kada ti treba malo mira i osjećaja da se njišeš na nekoj plaži. Ili kombinacija nekih ili svih tih stvari!

Naravno, dobro je napomenuti da s ljuljačkom dolazi i jedan period upoznavanja s time na koju visinu ju postaviti da odgovara tebi i/ili tvojoj osobi, kako se najudobnije postaviti u koje pozicije i koji su svi ti suludi potencijali kako ju iskoristiti i kako ih otkriti – ali uz malo otvorenosti, opuštenosti i zabave, to ne bi trebalo predstavljati nekakvu prepreku.

Ljuljačka je investicija, a ako te imalo golica ideja što sve možeš s njome činiti, možda već razmišljaš o tome koja vrata bi ju izdržala ili koliko moraš uštediti za koju vrstu ljuljačke – vjerujemo da nećeš požaliti taj korak u svojem seksualnom životu.