Vodič za kupnju vibratora baš za tebe

Situacija: odlučiš se na kupnju vibratora - čestitke! Nakon brzinske Google pretrage, shvatiš da je izbora toliko da nemaš pojma otkuda krenuti. Ne brini, tu smo da pomognemo!

Činjenica je da većina osoba nema stotine, ako ne i tisuće kuna u džepu koje želi ili može potrošiti na gomilu vibratora dok ne pronađe onaj pravi, tako da prije same kupnje, savjetujemo ti da baciš oko na ovaj kratki vodič koji će ti pomoći, ako ne u momentalnom odabiru, barem u sužavanju izbora!

Prvi faktor: cijena

Vibratori mogu biti zaista skupi, što ovisi o marki, vrsti, trgovini, materijalu... Prije nego što se uopće odlučiš krenuti u potragu za vibrićem, odredi budžet koji planiraš utrošiti na vibrator, ali imaj na umu nekoliko stvari:
- najjeftiniji vibratori toliko su jeftini s razlogom, jer su najčešće izrađeni od jeftinih i loših materijala, ili pak neudobni, ili ono najgore - nesigurni za korištenje. Isto tako, može se dogoditi da su slabi, tako da to vibriranje i neće biti baš orgazmično.
- neki mogu biti i jako jako skupi, a često se može naći model sličan tomu za malo manje novaca.

Drugi faktor: saznaj koji tip vibratora želiš

Istina je da na tržištu danas postoji mnogo vrsta i tipova vibratora. Neki su namijenjeni masturbiranju, dok su neki zamišljeni za korištenje u paru. Neki čak imaju svoje daljinske upravljače, aplikacije... Ima doista svega.

No, generalno govoreći, vibratore možemo podijeliti u 6 tipova:
1. Vanjski: namijenjeni za stimuliranje klitorisa ili usana, ova vrsta vibratora koristi se najčešće za vanjsku stimulaciju tijekom penetrativnog seksa ili samostalno, bez penetracije ikakve vrste. Iako se razlikuju u izgledu, generalno su širi kako bi mogli pokriti veću površinu.
2. Unutarnji: namijenjeni za korištenje unutar vagine. Najčešće su duži i cilindrični kako bi oponašali senzaciju penetrativnog seksa, te se također razlikuju u obliku.
3. Kombinirani: ovi vibratori mogu se koristiti unutar i izvan vagine, i nazivaju se rabbit vibratorima. Cilj je istovremena unutarnja i vanjska stimulacija.
4. Analni: namijenjeni stimulaciji unutrašnjosti ili vanjskog dijela anusa, i obično imaju širu bazu kako ne bi zapeli ili otišli pre duboko.
5. Vibratori za penis: ovi vibratori postavljaju se na korijen ili oko penisa kako bi stimulirali penetrativni seks ili masturbaciju. TO mogu biti prsteni za penis ili tzv. fleshlights.
6. Masažeri prostate: iako slični analnim vibratorima, ovakvi vibratori zakrivljeni su kako bi istovremeno masirali prostatu, a neki imaju j+dodatno zakrivljenje kako bi dirali međicu (dio između anusa i testisa).

Koji je najbolji za tebe ovisi o tvojim željama i potrebama. Razmisli o onome što ti paše i na koji način voliš masturbirati i koja senzacija tebi najviše odgovara, te tako pokušaj odabrati svoj tip vibratora.

Treći faktor: Saznaj kakve vibracije ti pašu

U ovom koraku razmišljaj o vrsti senzacije koju želiš, a to ovisi o motoru vibratora. Drugim riječima, želiš li široko polje vibracija, ili vibracije koje pogađaju točno željeno mjesto, voliš li jednolične vibracije ili pulsirajuće itd.

Mnogi vibratori dolaze s već ugrađenim opcijama vibriranja, a ako biraš svoj prvi vibrator, odaberi upravo ovakve koji imaju više opcija kako bi pronašao/la točno onu koja ti odgovara!

Četvrti faktor: obrati pažnju na materijal

Bez obzira radi li se o vanjskom ili unutarnjem tipu vibratora, ta seksualna igračka bit će svakako u kontaktu s veoma osjetljivom i nježnom kožom genitalija, stoga je izuzetno važno odabrati vibrator koji je napravljen od sigurnih i provjerenih materijala!

Nikada nemoj odabrati vibrator od tzv. jelly materijala! Takvi materijali nikada se ne mogu očistiti kako treba i povoljno su mjesto za skupljanje raznih bakterija što sve zvuči jako nesigurno za nešto što treba doći u doticaj s genitalijama. Također, izbjegavaj gumu, jeftinu plastiku i slične materijale.

Najsigurniji materijal od kojeg vibrator može biti napravljen je silikon. Jednostavan je za korištenje i lagan za čišćenje i održavanje!

Ono što je jako važno za znati kod korištenja silikonskih vibratora je to da ih smiješ koristiti isključivo s lubrikantima na bazi vode - sve ostale vrste mogu oštetiti silikonski materijal!

Peti faktor: odaberi veličinu vibratora

Veličina opet ovisi o tvojim osobnim preferencijama. Osim što je to vrlo osobna stvar, također je i pitanje praktičnosti (treba li ti manji vibrator koji ćeš često nositi sa sobom na putovanje ili slično, mjesto gdje ga možeš sigurno čuvati i slično).

Šesti faktor: istraži dodatnu opremu

Da, i vibratori dolaze s nečim što možemo nazvati dodatnom opremom. Naime, neki su vodootporni, neki se zagrijavaju, neki se mogu koristiti bez ruku, a neki će vibrirati u ritmu tvoje najdraže glazbe.

Naravno, ništa od toga nije nužno da bi vibrator zadovoljio tvoje potrebe, no ako ti se nešto čini kao skroz fora opcija, zašto ne!

Vibratori mogu biti skroz zabavne seksualne igračke, bilo da ih koristiš solo ili u partnerskom seksu! Prije nego što se odlučiš na kupnju vibratora, istraži opcije, raspitaj se o vrstama vibratora i saznaj koji je najbolji izbor za tebe!

 

Izvor