Tvoj prvi vibrator

I tako, dođe dan kada se odlučiš kupiti vibrator, a kad ono, od silnog izbora, nemaš pojma koji da kupiš…

Ne brini, tu smo da pomognemo! Prvu stvar koju moraš znati pri odabiru vibratora je kakvu simulaciju želiš tj. u kojoj uživaš!

Postoji nekoliko glavnih vrsta stimulacije: interna, eksterna, kombinirana, analna… Kreni od njih i pokušaj definirati što bi ti najviše odgovaralo, a evo i nekoliko modela vibratora da pojasnimo na koji način oni odrađuju stimuliranje.


Klasični vibrator je najčešće ravnog i pravilnog oblika i namijenjen je ponajviše internoj stimulaciji, što znači da posao odrađuje penetrativno. Oni dolaze u raznim oblicima, veličinama, mogu biti realistični ili pak potpuno ravni, i često imaju više brzina i modusa vibracije.


Bullet i mini vibratori namjenjeni su eksternoj stimulaciji, za one koji ne preferiraju penetraciju ili pak uživaju u klitoralnoj stimulaciji tijekom penetracije. Često su maleni radi što preciznije stimulacije, a mogu se koristiti naravno i za ostale erogene zone.
Postoje i specifični klitoralni vibratori koji su svojim oblikom specifično namijenjeni za stimulaciju klitorisa.
Vibrirajuća jaja također spadaju u eksterne stimulatore koji su po obliku okruglog ili pak jajastog oblika, idealni za predigru.


Rabbit vibrator ime je dobio radi svog oblika, a namijenjen je kombiniranoj stimulaciji G točke i klitorisa.
Postoje i vibratori posebno namijenjeni samo za G točku, čiji je vrh zakrivljen kako bi olakšao pronalazak i stimulaciju G točke.

A što s veličinom?

Što se tiče veličine, nemojte se previše zamarati - bitnija je stvar da odaberete pravi model za stimulaciju koju vi želite i kako i gdje ćete ga koristiti.

Ne zaboravite na materijal!

Vrlo je bitno da je vibrator napravljen od kvalitetnog materijala. Primjerice, vibratori od gume, silikona i ostalih mekših materijala čine vibrator mekšim i fleksibilnijim, dok oni od ABS plastike često budu nešto tvrđi i krući.

Ubacite i lubrikant!

S lubrikantom, doživljaj vibratora može biti još bolji, iako vam možda lubrikant načelno ne treba. Probajte, i pročitajte kakvi se sve nude!

Izvor: Libido.hr