Što je to pegging?

Jeste li znali/e da, ako pegging upišete u Google Translator, dobiti ćete - klinčanje? Niti mi.

Na stranu s ovom (bes)korisnom informacijom, pegging o kojem danas pričamo barem po našem saznanju u značenju o kojem govorimo još uvijek nema prikladan prijevod, pa ćemo se koristiti engleskom rječju. U svom značenju kao seksualna praksa, označava čin seksa gdje jedna osoba analno penetrira u drugu (najčešće sa strap-onom).

Zašto, pitate se?

Vrlo jednostavno - zašto ne? Osim želje za isprobavanjem nečeg novog, potencijalno drugačijeg, istraživanja vlastitog tijela, senzacija i užitaka, mnoge osobe, bez obzira na spol, uživaju u analnoj stimulaciji i seksu.

Za neke parove to može biti korak u istraživanje zajedničkog seksualnog iskustva koje potencijalno do sada nisu probali, a što može biti veoma zanimljivo kako sa fizičke, tako i sa emocionalne strane.

Fora je u tome što pegging može izmijeniti neke tradicionalne načine seksa, te omogućiti iskustvo i pogled iz druge perspektive

Kako to predložiti partneru/ici?

Ako želiš isprobati pegging, ne preporučamo da se samo pojaviš sa strap-onom, već je zgodno prije toga pričati o tome i prije svega vidjeti jeste li oboje za da to isprobate. Pričajte otvoreno, predstavi ideju partneru/ici, pričajte o svemu bez osuda i predrasuda i budite otvoreni i iskreni jedno prema drugome.

Što je potrebno?

Hoćete li koristiti baš strap-on ili dildo je na vama, no strap-on je puno udobnija solucija. Osim toga, obavezno koristite puuuuno lubrikanta (i to onog na bazi vode jer je najsigurniji za korištenje s medicinskim silikonom).
Kako biste smanjili šanse od spolno prenosivih bolesti, koristite kondom preko strap-ona, te nakon svake uporabe seksualne igračke obavezno ju operite!

Odlučili ste isprobati pegging. Što dalje?

Prije svega, još razgovarajte, i to u detalje. Definirajte vlastite granice i raspitajte se o tuđim, pričajte o potencijalnim pozicijama i općenito o tome što vam je okej a što ne. Ne želite taj razgovor voditi usred seksa, zar ne?

Uz puno lubrikanta, upamtite da sve mora ići jako pomalo, i ne zaboravite na komunikaciju čitavo vrijeme!

 

Izvor