Savjetovalište u PaRiteru

Seksualnost i reprodukcija su složene teme. Kako smo kroz rad na  na polju seksualnog i reproduktivnog zdravlja često susrele sa ženama koje se osjećaju nemoćno i nesigurno radi vlastitih iskustava upravo iz domene seksualnosti i reproduktivnih prava, odlučile smo otvoriti Savjetovalište. One koje žele prekid trudnoće na zahtjev, one koje su rodile i imaju traume od poroda, žene koje su u postupku medicinski potpomognute oplodnje... ili mlade djevojke koje osjećaju pritisak oko toga što "moraju" i "trebaju" iako se ne osjećaju spremne i nije im ugodno.Teško je donositi odluke vezane uz vlastito tijelo kada živite u kulturi koja to ne odobrava. 

Sve mi imamo pravo na slobodno raspolaganje svojim tijelom i na razgovor o problemima koji nas muče, iako društvo kao takvo ne prepoznaje važnost brige o emocijama i prihvaćanju svojih vlastitih odluka. 

Iz navedene prepoznate potrebe smo odlučile otvoriti Savjetovalište koje će nuditi besplatnu uslugu savjetovanja upravo ženama: onima koje se boje trauma uzrokovanih vlastitom mogućnosti prokreacije ili onima koje već jesu doživjele traume, onima koje imaju strahove vezane uz vlastitu seksualnost. Bilo da se radi o pobačaju, trudnoći, porodu ili medicinski potpomognutoj oplodnji ili nečemu sličnom:  tu smo za Vas. Javite se na pspariter[at]gmail.com. Sva korespondencija između klijentica i psihoterapeutkinje striktno je povjerljiva i niti jedna druga osoba neće imati uvid u Vaše podatke. Nalazimo se u Rijeci, na adresi Janeza Trdine 7. Javite nam se s povjerenjem!