Razbijamo 7 mitova o strap on-u!

 

Ah, strap-on. Savršen spoj dilda i pojasa koji nam daje moć penetrirati u partnera/icu na nove i uzbudljive načine i igračka koju mogu koristiti doslovno svi željni raznolikosti u seksu u svim vrstama odnosa.

Međutim, puni potencijal ove igračke zasjenjuju mnogi mitovi koji mogu odbiti inače zainteresirane buduće zaljubljenike u strap-on igru. Otkrijmo i razotkrijmo ih sada i ovdje!

1. Moram biti u paru da bih koristio/la strap-on

Počnimo s najvećim mitom koji se često doista ne propitkuje. Strap-on se može, ali i ne mora koristiti u paru – koristite li ga solo, pojasom ga možete učvrstiti za stolicu, fotelju ili neki drugi dio namještaja kada vam okolnosti ne dopuštaju upotrebu vakuumske baze.

2. Moram biti lezbijka da bih koristio/la strap-on

Niti sve lezbijke koriste strap-on, niti strap-on koriste samo lezbijke na drugim lezbijkama. Strap-on možete koristiti ako ste: a) žena, b) muškarac, c) transrodna žena, d) transrodni muškarac, e) spolno nedefinirana individua u vezi koja se može opisati kao a) heteroseksualna, b) homoseksualna, c) biseksualna. Kao što vidite, strap-on je igračka za sve kombinacije križaljke seksualnih identiteta i praksi.

3. Strap-on se koristi samo vaginalno

Ma kakvi. Strap-on možete koristiti i analno, kao i za igre dominacije gdje će oralni seks na strap-onu, primjerice, začiniti zamjenu uloga u heteroseksualnom odnosu ili jednostavno biti vrlo uzbudljiv u svim ostalima. Postoje i posebni strap-oni za dvostruku pentraciju koji su uži i kraći, odnosno specijalno napravljeni baš za analnu stimulaciju.

4. Muškarci koji žele da se u njih penetrira strap-onom su gay

Muškarci koji su gay mogu željeti penetraciju strap-onom kao i muškarci koji su heteroseksualni ili biseksualni. Muškarčeva upotreba vlastitog anusa za bilo što osim velike nužde nema veze sa seksualnom orijentacijom, jer seksualna orijentacija proizlazi iz spola osobe koja nas privlači, ne onoga što volimo raditi s vlastitim tijelom.

5. Postoji samo jedna vrsta strap-ona

Nekoć davno, postojao je samo realistično oblikovani dildo na elastičnom pojasu. Danas je situacija nešto drugačija. Želite stilizirani dildo? Nema problema. Veći, manji, uži, širi, zakrivljeni za G-točku, specijalizirani za analnu penetraciju, specijaliziran za stimulaciju prostate (odnosno pegging), s dodatkom za stimulaciju klitorisa za nositeljicu, s rabbit nastavkom za stimulaciju klitorisa one u koju se penetrira, bez pojasa, tako da ga nositeljica nosi u sebi tijekom korištenja…? Naravno, nema problema.

6. Muškarci koji koriste strap-on imaju problema s erekcijom

Većina strap-ona s utorom namijenjena je muškarcima s erektilnom disfunkcijom ili problemom preuranjene ejakulacije te je utor najčešće premalen za penis u erekciji. Međutim, postoje i strap-on igračke namijenjene korištenju uz erektirani penis, bilo kako bi se povećala duljina ili opseg penisa ili kako bi se uživalo u istovremenoj penetraciji penisa i strap-on dilda.

7. Pojasi su neudobni za nošenje

Znate onu staru: 100 strap-ona, 100 pojasa. Ako ste nekoć koristili remen koji vam se urezivao ili ste dobili šljivu na pubičnoj kosti jer pojas nije nudio dovoljno potpore, to ne znači da će tako biti sa svima. Harnessi, odnosno strap-on pojasi dolaze u mnogo oblika, boja i materijala i uz malo pretrage, pronaći ćete onog koji će vas vjerno i dugo pratiti kroz brojne strap-on avanture.

Pojasi mogu biti u potpunosti od elastičnog materijala, mogu imati remenčiće s regulatorima, izgledati kao obične gaćice ili bokserice ili ih uopće ne mora biti odlučite li se za strapless strap-on. Ako odabirete kožne ili u imitaciji kože, biti će čvršći, ako uzmete od neoprenskog ili drugog mekanog vlakna, biti će udobniji. Naravno, ovo su općeniti naputci i te stavke mogu varirati.

Na kraju

Strap-on dolazi u toliko različitih varijanata i može se koristiti u toliko scenarija da zasigurno možete zamisliti nešto što bi odgovaralo baš vama.

On je savršen začin seksu jer omogućuje promjenu ustaljenih obrazaca, dodavanje stimulacije (većim dimenzijama ili dvostrukom penetracijom), seksualnu bliskost kad je seks nemoguć iz fizioloških razloga i pruža vam mogućnost da unesete jednu posve novu dinamiku u seks.

 

Izvor