O nekim posve uobičajenim stvarima nakon seksa

Seks je istovremeno nevjerojatno, romantično, divlje, prisno, strastveno, prirodno, uzbudljivo i napeto iskustvo. U biti, kakav god pridjev iskoristile, vrlo vjerojatno nećemo fulati, a svatko od nas će se nakon seksa osjećati drugačije. Ipak, to je stvar u koju je uključeno čitavo tijelo, od fizičkog aspekta, do emocija, pa i hormona koji uvijek piče neku svoju priču. Što sve možeš osjećati nakon seksa?

Što se može dogoditi?

Prije svega, nakon seksa posve su normalna stvar razne tekućine i izlučevine, poput znoja, iscjetka, možda čak i suza. Tijelo je tada u nekom posve drugom stadiju a sve te tekućine posve su uobičajena pojava koja se vrlo lagano rješava tuširanjem. Ono na što treba paziti i što uvijek nakon seksa treba povjeriti je kondom jer tekućina (odnosno, sperma) iz njega ne bi smjela curiti, u protivnom postoji mogućnost da je puknuo što može dovesti do trudnoće.

Također, nije neuobičajeno da se zarumenite u licu jer se protok krvi tijekom seksa povećava, a pogotovo ako je u pitanju i orgazam! Crvenilo lica brzo prolazi, tako da tu nema brige.

Isto tako, na fizičkoj bazi mogu se pojaviti grčevi kao posljedica orgazma ili grubog seksa, što je normalno i prolazno ako je bol blaga i zaista brzo prođe. Ako ne, onda je potrebno obratiti se liječniku/ci.

Još jedna stvar je svrbež, što može biti od trljanja tijela o tijelo, pogotovo ako su genitalije svježe obrijane, a moguće je i da se pojavi takva reakcija na određen lubrikant ili kondom od lateksa, stoga pripazite na vrstu crvenila i/ili svrbeža i koliko dugo mu treba da prođe.

Nešto miriše nekako čudno nakon seksa? Ništa strašno, zapravo, skroz uobičajeno. Prepone imaju visoku koncentraciju znojnih žlijezda što sve skupa daje određen miris, koji je posve okej sve dok ne osjetite miris nalik ribljem ili pak neki veoma neugodan. Tada biste se trebali obratiti liječniku/ci jer moguće je da je u pitanju kojekakva upala ili infekcija.

A što mogu osjećati?

Osjećaj privrženosti vrlo je uobičajen, a tomu je tako jer se tijekom seksa oslobađa hormon oksitocin, također poznat i kao hormon ljubavi. Nakon prisnog i vrućeg seksa gdje se dogodila izmjena raznih emocija i osjećaja, privrženost je posve regularna emocija.

Također, možete se osjećati pospano što može biti zbog očitog razloga fizičke iscrpljenosti, a moguće je i da hormoni učine svoje!