Na koji način održavati intimnu higijenu

Održavanje intimne higijene jako je bitna stvar, ne samo zato da prilikom seksa ne smrdiš nekome (iako, i to je važno), već prvenstveno zbog vlastitog zdravlja. Ponekad se desi umor, lijenost, krivi odabir donjeg rublja i čitava situacija tamo dole postaje funky. Evo nekih savjeta što i kako raditi da jednostavno stvorite zdrave navike kako bi vaše genitalije, ali i i bili zdravi/e!

1. Redovito se peri

Znamo da smo ovime kapetan Očiti, ali od redovitog pranja sve kreće. Ne kaže se bez veze da je higijena pola zdravlja, a posebice je važno oprati genitalije nakon seksa. Pri tome poželjno je da koristiš nježni sapun bez mirisa i parfema te toplu vodu i to je to!

2. Bez vlažnog donjeg rublja

Nakon mokrenja obriši se papirom kako bi donje rublje bilo suho, jer se na vlažnom vrlo lako mogu razmnožiti bakterije koje mogu dovesti do infekcija i neugodnih mirisa. Isto vrijedi i za ono polusuho rublje na štriku!

3. Redovito mijenjaj menstrualne proizvode

Nemoj nositi isti uložak čitav dan, makar bilo vrlo malo do nimalo krvi, već ga mijenjaj svaka četiri sata, a isto važi i za tampon! U slučaju s tamponima posebice je opasno držati ga unutar tijela predugo zbog sindroma toksičnog šoka.

4. Koristite zaštitu

Kondom je i u ovom slučaju dobra ideja jer vas može zaštititi kako od trudnoće, tako i od raznoraznih spolno prenosivih bolesti i infekcija.