Možemo li zbog vibratora postati manje osjetljivi?  

 

Postoji mnogo mitova o seksualnim igračkama i masturbaciji, a jedan od popularnijih glasi:

„Zbog vibratora možeš izgubiti osjetljivost na ljudski dodir, a nakon previše korištenja više ne možeš doživjeti orgazam!“

 

Može li korištenje najdraže igračke za seks i masturbaciju dovesti do takvog gubitka osjetljivosti da ne možeš uživati u seksu bez nje ili ne možeš doživjeti orgazam ako nije ona u igri?

 

S veseljem te obavještavamo: NE MOŽE!

 

Možda neke zabrine ako osjete određenu razinu neosjetljivosti na klitorisu nakon korištenja vibratora, ali to je samo privremeno. Mnogi postanu osjetljiviji na dodir, tako i na vibraciju, nakon jednog ili više orgazama – nekima čak dodir postane bolan koliko osjetljivo tijelo bude nakon orgazma – ali neki privremeno postanu neosjetljivi. Ali samo privremeno.

 

Kada često i kroz duže vrijeme prakticiramo određenu metodu da postignemo orgazam, bilo to da često masturbiramo s vibratorom ili koristimo jednak pokret ruke i prstiju svaki put, može na neko vrijeme postati veoma velik izazov da doživimo orgazam bilo kojim drugačijim načinom. Tijelo se jednostavno navikne i odluči da je to najbolji i najbrži način da se postigne orgazam koji toliko želi, stoga drugačije tehnike i dodiri postanu manje zanimljivi i manje učinkoviti na neko vrijeme. Ali to se lako razriješi jednostavnim izmjenama u svojim navikama masturbacije!

Možeš isprobati drugačije brzine pokreta, drugačije dodire, pozicije, odgađanje orgazma ili uzeti pauzu od masturbacije na neko vrijeme – štogod tebi odgovara!

Ako primijetiš da gubiš osjetljivost u genitalijama ili tijekom seksa, igračka vrlo vjerojatno nije uzrok te pojave. Tada bi bilo potrebno savjetovati se s liječnikom i vidjeti što se događa s tijelom.

Uzrok takve pojave može biti određeno tjelesno stanje koje bi liječnik trebao provjeriti i potvrditi da je sve u redu na tjelesnoj razini zdravlja, ali mnogima su veoma česti krivci stres, neopuštenost pri aktivnosti ili nezdrave navike u životu poput manjka sna, iznimnog umora i slično.

Zapravo, vibrator ti može čak i pomoći da se opustiš, umanjiš stres, lakše zaspeš i bolje se odmoriš!

Stoga bez straha, igračke neće uzrokovati manjak užitka u seksu, a mogu se koristiti i tijekom seksa s partnerom/icom! I to ne znači da ne voliš seks ili ne voliš seks s njima, već jednostavno znači da kao i mnogi koji uživaju s vibratorom – uživaš s njime i dok si sa svojom osobom.

 

Do sljedećeg čitanja, šaljemo ti dobre vibre <3