Moja ginekomastija

 

I dalje je čudan osjećaj opušteno pričati o mojim grudima. Tek sam se nedavno počeo osjećati opušteno s njima. One su dio mojeg zdravstvenog stanja: ginekomastije.

Ginekomastija je stanje povezano s hormonima, odnosno neuravnoteženi estrogen i testosteron koji utječu na moja prsa i dovode do toga da imam grudi, uz to da utječu i na moje mentalno zdravlje.

Sjećam se dok sam bio mlađi kako sam se nadao da će se moje grudi smanjiti (kao što se dogodi kod nekih dječaka), ali nisu. I morao sam živjeti s time.

Toliko našeg svijeta se temelji na tome kako izgledaš. Nisam se mogao presvući ispred drugih bez osjećaja kao da me osuđuju.

Ali s vremenom sam promijenio ploču i sada, godinama kasnije, volim svoje grudi!

Zabavne su, za početak. I otkrio sam da su mi bradavice poput velikih gumbi za seks, zbog kojih se osjećam fantastično kada su dodirnute. I moj partner misli da su veoma privlačne. Upoznavanje ljudi poput mojeg partnera je bilo potrebno da počnem gledati na svoje grudi kao pozitivnu stvar u svojem životu.

Znam da moja iskustva nisu univerzalna i neće svatko pronaći ugodu i povezanost sa svojim grudima. Za neke, ginekomastija je uzrok kontinuirane tjelesne dismorfije i u redu je htjeti promijeniti svoje tijelo i tražiti načine da se prsa izmijene.

Trebalo je vremena i truda i nošenje sa slikom sebe mi je i dalje izazov nekada, ali općenito sam napokon zadovoljan s time što imam. To što me i drugi cijene je mnogo pomoglo, ali sama odluka da zavolim sebe je bio najveći korak koji sam morao napraviti. Svi mi zaslužujemo ljubav, pogotovo od samih sebe.

 

 

 

Izvor