Menstrualna pravda: radionica za srednjoškolke_ce

Radionica Menstrualna pravda interaktivna je radionica osmišljena specifično za srednjoškolski uzrast, a održavat će se na engleskom jeziku pod vodstvom makedonske inicijative PERIOD Skopje*.

Radionica će obuhvatiti tri osnovna edukacijska segmenta:

  • Što je menstruacija? (ovdje slijedi upoznavanje s fazama menstrualnog ciklusa te razlikovanje pojmova menstruacije i menstrualnog ciklusa)

  • Menstrualni proizvodi i menstrualno zdravlje (tu ćete se upoznati s prednostima i manama različitih menstrualnih proizvoda, kao i s konceptom menstrualnog zdravlja)

  • Menstrualno siromaštvo i menstrualna stigma (ovdje ćete naučiti o konceptu menstrualnog siromaštva i menstrualne stigme, te kako prepoznati negativne učinke ovih fenomena).

Važno!

Prijave na radionicu se šalju do 19.4. na [email protected]
Požuri, jer broj prijava je ograničen!

*PERIOD Skopje je inicijativa koju vode mladi, osnovana 2020., a bori se protiv menstrualnog siromaštva i menstrualne stigme kroz obrazovanje. Njihov se rad temelji na uslugama (besplatni, sigurni i dostupni menstrualni proizvodi), obrazovanju (dijeleći informacije bazirane na činjenicama i razbijajući mitove) i zagovaranju (kroz sustavnu promjenu do menstrualne jednakosti).