Mali vodič masturbacije

 

Masturbacija ili solo seks uključuje puno više od toga gdje i kako se dodirnuti. Stvar je procesa, posvećivanja vremena sebi i upoznavanju vlastitog tijela i onoga što baš vama paše. Nitko ne kaže da se to mora; svatko ima pravo na tjelesnu autonomiju te masturbacija nije svačija 'šalica čaja', ali ako je to nešto što voliš i u čemu uživaš, donosimo neke savjete kako čitavo iskustvo odvesti na višu razinu.

Napravi prostor za osjetila

Ako krećete u solo akciju, uzmite trenutak i stvorite ugođaj u kojem ćete još više izoštriti vaša osjetila i opustiti se. Za početak, ugasite zvuk na mobitelu (konstantan zvuk dolaznih obavijesti i nije pretjerano seksi način za opuštanje), te se poigraj sa prigušenom rasvjetom. Iako zvuči otrcano, ima smisla jer ćete se puno laše moći opustiti nego u izrazito jako osvjetljenom prostoru koji je stimulirajuć za mozak. Glazba, svijeće, odjeća, posteljina - pripazi na detalje i okruži se onim stvarima koje te zaista opuštaju. Zašto ležati na grubom ručniku ako te u ormaru čeka meka posteljina? 

Ne žuri

Kada jednom krenete u solo akciju, nemojte žuriti! Imajte na umu da su područja oko genitalija također osjetljiva, te se poigrajte i s dodirivanjem i stimulacijom ostalih područja uz klitoris/penis. Mnoge studije potvrđuju ovu teoriju, a praksa je najbolji pokazatelj! Također, masturbacija je sve samo ne utrka s vremenom, stoga nemoj žuriti već slušaj tijelo i osjeti što ti u kojem trenu najbolje i najviše odgovara.

Ne zaboravi na druge erogene zone

Uz područja oko samih genitalija, daj pažnje i ostalim erogenim zonama poput grudi, bradavica, vrata, usana... Naše tijelo vrvi živčanim završetcima i zonama koje samo čekaju da budu otkrivene, tako da se tijekom masturbacije možete upustiti u istraživanje i pronaći onu posebnu zonu. 

Uđi u ritam

Masturbacija i ritmični pokreti definitivno idu zajedno! Pokušaj pratiti ritam pjesme u pozadini ili pak eksperimentiraj s različitim vrstama tempa i smjerova.

Promijeni položaj

Seksualni položaji nisu rezervirani samo za partnerski seks. Pokušaj s položajem na leđima (ekstra tip: ispod donjeg dijela leđa stavi jastuk!), lezi potrbuške, sjedi, čučni... Svaki od položaja okriti će pristup nekoj drugoj zoni, a senzacija će biti drugačija.

Daj šansu seksualnim igračkama

Još jedna stvar koja nipošto nije rezervirana isključivo za parove su seksualne igračke. Štoviše, postoji čitav spektar onih namijenjenih solo igri, a brojne igračke se svakako mogu koristiti i u masturbaciji. Postoje igračke namijenjene partikularnim zonama, tako da savjetujemo da započneš s njima i doslovno da se prepustiš i vidiš odgovaraju li ti ili ne. Vibratori, dildoi, butt plugovi... Postoji toliko nevjerojatnih igračaka koje možete koristiti tijekom masturbacije!