Korištenje seksualnih igračaka kada si u vezi

 

Nekima sama ideja da naša osoba želi uključiti igračke u naše zajedničke seksualne avanture izaziva osjećaje nesigurnosti, srama i straha, uz svakakve misli o tome zašto žele igračke? Nisu li zadovoljni? Zar nije moje tijelo dovoljno? Što im nedostaje?

Ali interes za igračkama dok smo već u seksualnom (pa tako i romantičnom odnosu), bilo za solo avanture ili zajedničke, nije pokazatelj da nismo zadovoljni! To ne govori da nismo dovoljno dobri za njih ili da im nužno nešto nedostaje. To nam govori da je naša osoba opuštena s nama i vjeruje nam dovoljno da se otvori i kaže nam da želi najbolji, najzabavniji seks s nama koji može imati!

Naravno da možemo imati dobar i zabavan seks i postizati svakakve vrhunce zadovoljstva samo s našim tijelima, ali postoje brojni razlozi zašto bismo uključili igračke u naš seksualni život.

Igračke mogu izazvati različite podražaje i senzacije koje druga osoba samo svojim tijelom i dodirom možda i ne može, poput vibracija i pritisaka na prostatu ili rektum ili klitoris tijekom oralnog ili penetracijskog seksa. Također mogu izazvati jaču osjetljivost i podražaje na novim mjestima, ostvarujući fokus na bradavice, primjerice.

Također mogu pojačati orgazme ili ubrzati tijek događaja da orgazam prije dođe na red. Primjerice, mnoge osobe s vulvama ne mogu doživjeti orgazam samo vaginalnom penetracijom, ali dodatak stimuliranja klitorisa može značajno promijeniti doživljaj i pomoći pri postizanju orgazma, a vibratori različitih oblika i funkcija mogu biti odličan dodatak za tako nešto.

Uz to, dovoljno je i samo željeti zabaviti se s novim stvarima, senzacijama i iskustvima. Seksualne igračke su samo bonus tvojem seksualnom životu!

Ako želiš predložiti dodatak seksualnih igračaka zajedničkom seksu svojoj osobi, neka se osjećaju privlačno i uzbuđeno kada to spomeneš: možeš izraziti misao da bi ti bilo jako uzbudljivo da ih gledaš kako koriste vibrator dok ih zadovoljavaš (ali naravno ne moraš koristiti ovaj suhi i pristojni način izražavanja kojim mi pišemo ovdje). Možda im želiš ponuditi da te penetriraju dildom dok ti pružaju oralni seks. Ili se čitanjem HopaCupa članaka istaknula informacija da stimuliranje prostate može potaknuti intenzivne orgazme pogotovo tijekom pružanja oralnog seksa na penisu pa misliš da bi bilo zabavno isprobati analne stimulatore i vibratore za prostatu sa svojom osobom.

Ako su takve mogućnosti, možete zajedno posjetiti prodavaonicu seksualnih igračaka, pogotovo one koje same sebe ističu kao seks positive, LGBTI+ friendly ili feminističke, jer takve uglavnom znaju biti više otvorene, opuštene i prihvaćajuće, plus mogu imati različite sadržaje za različite pothvate i osobe.

Nemojte se bojati postaviti pitanja osobama u prodavaonici: oni su tamo da ti pomognu i bez brige, već su čuli mnogo čudnija pitanja od onih koja ti razmišljaš postaviti. Ali naravno, poštuj osobne granice i nemoj seksualno pristupati ili komentirati osobu koja tamo radi, niti se seksualno ponašati sa svojom osobom ili prema nekome drugome u prodavaonici! Nadamo se da nije baš potrebno da ističemo takve stvari, ali ne šteti spomenuti ih. Razgovor o seksu i svojim željama je potpuno druga i odvojena stvar od seksualnog ponašanja.

Ako nemate mogućnosti posjetiti prodavaonicu uživo, postoje različite online prodavaonice koje su sigurne, kvalitetne i pristupačne, a mnogima se možete i obratiti mailom ili sličnim načinima ako imate ikakva pitanja ili želite preporuku za svoje potrebe. Primjerice, Libido.hr je stranica s mnogobrojnim različitim igračkama i pomagalima koja se iskazala kao izuzetno profesionalna i pristupačna tvrtka, čiji zaposlenici će ti putem maila pomoći izabrati igračku i predložiti proizvode za tvoje potrebe i tvoje financijske mogućnosti, a odabrani proizvod će stići kao obična pošiljka, bez ikakve naznake da je nešto jako uzbudljivo u njoj niti da dolazi sa stranice s riječi „libido“ u nazivu.

Na samoj stranici također imaju različite vodiče za izbor igračaka ako se odlučiš informirati u području svojih interesa pa samostalno birati, a možeš i birati igračke prema proizvođaču. Primjerice, možeš pogledati ponudu koju imaju od Lelo proizvoda.

 

Seksualne igračke i pomagala (koja su mnogo ugodnija i zabavnija od svojeg naziva) samo su dodatak tvojem seksualnom životu, užitku i zajedničkom zadovoljstvu koje dijeliš sa svojom osobom. Ima ih mnogo, za svakakve interese i želje, a nikada nije kasno za isprobati nešto novo.