Koja je fora s rebrastim kondomima?

Vjerojatno ste na policama zamijetili/e, uz obične, tzv. rebraste kondome čiji marketing obećava bolji seks, veći užitak i dugotrajnu i jaču senzaciju pri korištenju. Je li to tako i postoji li kvaka s njima - saznajmo zajedno u nastavku!

U čemu je stvar s rebrastim kondomima?

Rebrasti kondomi su, kao što sam naziv sugerira, na vanjskoj površini rebraste teksture, a logika iza toga je da stvaraju trenje koje pojačava senzaciju pri penetrativnom seksu.

E sad, za neke osobe to trenje radi teksture rebrastih kondoma može biti pun pogodak i zaista učiniti seks puno ugodnijim, ali za neke s malo osjetljivijim genitalijama može biti jako iritirajuće.

Upravo su iritacije česte posljedice korištenja rebrastih kondoma o kojima se ne priča puno, a najčešće se događaju onima čije su genitalije osjetljivije i onima koji ne koriste dovoljno lubrikanta (a rebrasti ga kondomi ipak malo više zahtijevaju)!

Postoje li neki benefiti korištenja rebrastih kondoma?

Najvažniji benefit je to što je kondom, odnosno, veliki je plus u korištenju bilo kakvih kondoma radi zaštite od trudnoće i spolno prenosivih bolesti.

Uz to, rebrasti kondomi kod nekih osoba (kojima to naravno paše) doista čine to što obećavaju - jer mogu stimulirati živčane završetke u vagini bolje nego obični kondomi, što može povećati užitak seksa. Također, trljanje teksturiranih kondoma po klitorisu (penisom ili seksualnom igračkom) također može biti super zabavno! Ne zaboravimo i na pojačavanje užitka pri analnom seksu.

Koji je najbolji način za probati ih? Na što pripaziti?

Najbolji savjet za isprobavanje seksa s rebrastim kondomima je jako jako puno lubrikanta! Uz to, pripazite da je lubrikant na bazi vode kako se kondom ne bi oštetio.

 

Što ako mi i dalje ne pašu?

Ako ti uz gomilu lubrikanta rebrasti kondomi i nisu nešto, jednostavno ih nemoj više koristiti i prebaci se na obične!

Isto tako, ako ti ne pašu, pripazi da se možda ne radi o alergiji na lateks, o kojoj smo pisale ovdje! Ako je u tome stvar, pokušaj s kondomima koji nisu od lateksa.

Ako voliš vibracije, pokušajte se igrati s vibrirajućim prstenom ili vibratorom. Rebrasti kondomi svakako nisu jedini izvor vibracije i trenja te postoji puno alternativa!

 

Sve u svemu stvar je osobnog odabira i preferencije, i naravno da rebrasti kondomi neće svima pasati - što je posve normalno, tako da ako ti spadaš u tu kategoriju, nastavi(te) koristiti obične neteksturirane kondome. Ne zaboravite na mnoštvo igračaka i drugih mogućnosti za vibrirajući seks!

Izvor