Kako se seksati tijekom mjesečnice

Neki ljudi bi voljeli da im vjerujemo kada nam kažu da je menstruacija nešto prljavo i sramotno, da bi se to trebalo skrivati i da to znači da se nikako ne možemo seksati dok ne prestanemo krvariti. Ali na našu sreću - to jednostavno nije istina! Pročitaj zašto, a zatim kako ;)

U redu je ako se ne želiš seksati tijekom vlastite ili tuđe mjesečnice, imaš svako pravo to odbiti, ali u zdravstvenom smislu ne moraš se osjećati niti prestrašeno niti fuj. Pogotovo zato što menstruacija može izuzetno poboljšati seks, a seks može poboljšati dane menstruacije!

 

1. Zašto je seks tijekom mjesečnice toliko odličan za svih koji su uključeni?

Za one koji imaju menstruaciju, doživljaj orgazma može smanjiti menstrualne bolove. I bez orgazma, samo seksualno uzbuđenje će izazvati hormone koji pomažu podnositi bol. Uz to, ostali hormoni izazvani menstrualnim ciklusom će izazvati jači osjećaj uzbuđenja i dodati potpuno novu razinu uživanja i želje za seksom, što će oduševiti i tebe i partnera.

Za one koji se seksaju s osobom koja menstruira, imate besplatan prirodni lubrikant! Sve je već slick i glatko, a već spomenuti hormoni uživanja te osobe će svima donijeti smiješak na lice.

Pazi: ako menstruiraš, a nakon penetracije (umetanja u vaginu) osjetiš bol, to znači da se trebaš koncentrirati na klitoris jer je penetracija previše gruba za unutarnji dio tvoje vagine. Ta bol je rijetka i ne mora se ponavljati svaki mjesec, ali ne znači da moraš odustati od seksa i orgazma :)

 

2. Kako se seksati tijekom mjesečnice? Kako izbjeći nered?

Seks u kadi će definitivno osigurati izostanak nereda. Napravite ugodnu bubble bath, opustite se u mjehurićima i mirisima, i možda se malo živahnije "opustite" uz to ;)

Za seks na krevetu, ručnici su odlični prijatelji! Jednostavno pokrijete dio kreveta ili cijeli i go! Ručnici će pokupiti krv prije nego dođe do kreveta i lako će se oprati. Ako vas je strah da će ostati mrlje, samo stavite ručnike u zdjelu s hladom vodom, dodajte malo sapuna i pustite da odstoji oko sat vremena prije pranja. Bez brige! Taj trik će pomoći svoj odjeći i plahtama ako bude potrebno.

Slobodno koristite menstrualne čašice ili tampone i poigrajte se s raznim tehnikama seksa bez penetracije vagine! Najčešće je klitoris zaslužan za orgazme ionako i ovako. Možete vježbati svoje vještine prstiju ili oralnog seksa, a sav nered će ostati u čašici ili tamponu.

 

3. Zar je zaštita i dalje potrebna?

Rizik trudnoće i dalje postoji tijekom menstruacije, kao i rizik spolno prenosivih bolesti. Sve te infekcije, svrbež, kvržice i bradavice na genitalijama mogu se lako izbjeći korištenjem kondoma. Također, menstrualna krv vrlo lako prenosi viruse poput HIV-a.

Za one s penisom koji žele penetrirati osobu dok menstruira, sjetite se dečka kojem je ušao ugrušak krvi u penis. Poštedite se objašnjavanja doktoru i neopisive boli, jednostavno stavite kondom.

 

Pazite se i uživajte!