Kako inicirati seks – bez nelagode!

Neke osobe bez problema mogu ući u zavodnički mode, dok je za neke to skroz nelagodno – ne znaju što bi sa sobom, osjećaj srama samo raste, a atmosfera je sve samo ne seksualna.

Ako se pronalazite u ovom drugom opisu, ne očajavajte – to nije ništa novo niti ste jedini na svijetu! Srećom, imamo par savjeta u rukavu kako inicirati seks bez osjećaja nelagode!


Bilo tko može inicirati seks

Iniciranje seksa nije rezervirano samo za određen spol – suprotno mišljenju nekih kako je to isključivo domena muškaraca. Želja za seksom u većoj je ili manjoj mjeri zajednička svima, neovisno o spolu, a u skladu s time svaka osoba koja želi seks potpuno je slobodna napraviti prvi korak (uz naravno pristanak druge/ih uključenih).

Napraviti prvi korak odnosi se više na skeniranje situacije nego na definitivan početak seksa, jer se ipak prije morate uvjeriti želi li druga osoba seks.


Čudno je ako situaciju ti učiniš čudnom!

Ako nikada prije nisi inicirao/la seks, možda će ti se činiti čudno, no sve je čudno kada to radimo prvi put, i to je posve normalno.
Također, normalno je i da druga osoba odbije seks, stoga imaj na umu potencijalan negativan odgovor.

Jako je lako izgubiti se u svojoj glavi, osjećajima i mislima, stoga nemoj razmišljati previše jer se time gubi spontanost. Naravno, čitaj situaciju, ali ako vidiš da druga osoba uživa, nemoj se brinuti radiš li nešto krivo jer je ponekad očito da je sve odlično, samo smo mi ti koji situaciju učinimo neobičnom i čudnom. Opušteno!


Ne postoji univerzalno pravilo

Hodati okolo polugoli po kući oko svog partnera/ice upalit će vjerojatno ako živite zajedno, ali ako je tvoja osoba udaljena primjerice 20 kilometara od tebe, to baš i neće biti previše uspješno.
S ovim želimo ilustrirati da ne postoje univerzalna pravila što činiti a što ne kako bismo inicirali seks, ali postoje neke smjernice koje mogu pojasniti stvari malo bolje:

Učini iniciranje osobnim
Ljudi se vole osjećati željenima, a često je personaliziraniji pristup dobitna kombinacija. Iskren kompliment otvara vrata!

Budi jasan/na!
Kod svih seksualnih stvari, što smo mi jasniji, to su manje šanse za greške, zabune, nerazumijevanja i pogrešna shvaćanja. Ako želiš seks sa svojim partnerom/icom, jasno to kaži. Ako želiš brzinski seks, jasno reci. Ako želiš dati oralni seks, pogađate, jasno to izrecite. Komunikacija u seksu ključna je kako bi seks bio svima super iskustvo!

Zabavno je kada traje cijeli dan!
Iniciranje, naravno. ;)
Ovdje mislimo na stvari koje čak mogu shvatiti vrstom predigre, poput primjerice sekstanja, koje može stvoriti raspoloženje i puno prije samog seksualnog čina. Na taj način održavat ćete strast dulje i pripremiti atmosferu.

Nauči što tvoj partner/ica voli!
Neke osobe obožavaju seksualne igračke, nekima je napeto donje rublje, neki vole masaže – svatko je drugačiji i svačiji „prekidač“ pali se na različite stvari. Ako znaš što tvoj partner/ica voli, to može biti odličan alat u iniciranju seksa.

 

Jedina prepreka je pristanak!

Ako nema pristanka, nema seksa – to je jasno.
U iniciranju nema drugih granica. Drugim riječima, ako tvoj partner/ica pristaje na seks, i ako se osjeća ugodno sa svime što radiš, nema razloga za brigu!

Praksa čini čuda!

Znamo da je kliše, ali je istina! Što više izlaziš iz zone komfora i iniciraš seks, to će ti iniciranje postati ugodnije, prirodnije i osjećat ćeš se u pogledu togs sve bolje. S praksom dolazi i samopouzdanje, koje je realno jako seksi.

Izvor