Je li squirting isto što i mokraća?

Je li squirting isto što i mokraća?

 

Ljudi imaju mnogo pitanja o squirtingu, a čak i znanstvenici su intrigirani tom temom i pojavom.

Squirting je engleski naziv za proces izbacivanja tekućine iz uretre (iste cjevčice koja odvodi urin iz mjehura i izbacuje ga iz tijela) tijekom stanja seksualnog uzbuđenja ili najčešće tijekom orgazma. U hrvatskom se često koristi engleski naziv, ali se može čuti i izraz špricanje ili štrcanje ili prskanje.

Ponekad je poznato kao „ženska ejakulacija“, ali squirting može doživjeti bilo koja osoba koja ima vaginu. Iako se termini često koriste kao da su podjednaki, neki stručnjaci smatraju da su to ipak dva zasebna procesa – ali s obzirom na to da je istraživanje i empiristička spoznaja o seksualnom zadovoljstvu, pogotovo osoba s vaginom, izrazito manjkava i to je i dalje tema debate.

Istraživanja koja jesu provedena su provedena na veoma malom uzorku odnosno broju ljudi, ali ono što znamo do sada je to da i „ženski“ ejakulat i squirting dolaze iz uretre. Squirting može imati značajnu količinu tekućine (kritično za jedan madrac) i kemijski je slično kao razvodnjen urin, dok je ejakulat iz uretre vagine uglavnom gušći i manje je te tekućine nego kao pri squirtingu.

Ta gušća tekućina se vjeruje da dolazi iz posebnih žlijezdi koje se često nazivaju „ženskom prostatom“ i sadrže visoke koncentracije antigena koji su specifični za prostatu, odnosno protein koji se također može pronaći u spermi.

Dakle, je li squirting odnosno prskanje zapravo proces izbacivanja mokraće odnosno urina – pa i nije. U nekim slučajevima, kada je više te tekućine (koje može biti zaista značajne količine kada se dogodi i uvijek dobro dođe nekoliko ručnika pri ruci ako ste skloni squirtanju) može sadržavati određeni količinu tekućine koja kemijski liči urinu, ali to nije nužno problematično.

Ako te brine tvoje zdravlje ili zdravlje partnera/ice tijekom seksa ili se osjećaš nesigurno po pitanju toga što je „normalno“ da se događa s tvojim tijelom i da tvoje tijelo radi tijekom seksa i orgazma, uvijek se možeš savjetovati s liječnikom i različitim specijalistima.

Ali kada je u pitanju squirting, bila to tvoja redovita pojava pri strastvenim avanturama ili samo puka zanimacija, sve je u redu dokle god se osjećaš dobro mentalno, emocionalno i tjelesno. I dokle god imaš dovoljno ručnika da madrac ili kauč ne stradaju.