Kako jedan jastuk može potaknuti bolji seks?

Možda te TikTok trend doveo do ovog članka, a možda ćeš tek otkriti ovaj jednostavan trik koji neki smatraju javnim znanjem, dok se mnogi čude i vesele sljedećoj avanturi među plahtama – ovog puta uz pomoć jastuka.

S obzirom na veliki fokus na pozicije u seksu kada pričamo o užitku, možemo iz te zanimacije iščitati da način na koji postavimo svoje tijelo i kako se stopimo s drugom osobom ima veliki utjecaj na naš seksualni doživljaj i povezano zadovoljstvo.

Na sreću, trik s jastukom možemo ukomponirati u doslovno sve pozicije, one koje su nam najdraže, drage, do onih kojima želimo dati ponovnu šansu sada kada bi pufnasti prijatelj mogao biti od pomoći. Ili onaj čvrsti ergonomični za vrat. Štogod se našlo pri ruci!

Trik s jastukom u seksu se odnosi na postavljanje jastuka ispod zdjelice, uglavnom osobe koja prima penetraciju ili oralni seks. Veoma jednostavno! Najčešće se koristi pri penetracijskom seksu jer se vjeruje da pomaže dostizanje g-točke ili a-točke, ali neovisno o veoma zabavnim specifičnim točkama za zadovoljstvo, strateško pozicioniranje zdjelice može drastično utjecati na zadovoljstvo tijekom seksa.

Podignuta zdjelica, više ili manje, ovisno o jastuku i vlastitom guštu, može dovesti do toga da je cijeli čin penetracije toliko ugodniji za osobu koja ju prima, a također može omogućiti lakši pristup osobi koja ju daje. Čak može i olakšati cijeli čin na tjelesnoj razini, u smislu izdržaja u specifičnim pozicijama uz kontinuirano gibanje, dakle može pomoći produžiti seks zbog bolje raspodjele snage i energije.

Jastuk možeš ubaciti u igru neovisno o tome ležiš li na trbuhu ili leđima, svako od nas ima različit ukus po tom pitanju, ali mnogi kombiniraju jastuk ili više njih u gotovo svaku poziciju.

Potrebno je malo eksperimentirati dok se ne nađe najudobnija pozicija za sebe i seksualni čin koji imamo, ali ovaj trik s jastukom je veoma pristupačan mnogima i lako ga je ukomponirati – pa tako i odustati od njega usred cijele situacije ako baš samo smeta.

U poziciji kada je osoba na jastuku okrenuta prema njemu trbuhom, također postoji mogućnost da pruži dodatni podražaj vulvi i klitorisu ili penisu osobe te se time postigne još jedna razina nove ugode i podražaja, i to bez ruku i dodatno uloženog truda. Tu je još ekstra zabava kada shvatiš da možeš posebno se namjestiti da svaki pomak utječe na taj dio tijela, a čak i možeš birati jastuke s različitim punjenjem za različite senzacije, ma čak i jastučnice da budu nježnije ili luksuznije. Krevet i posteljina ne moraju biti samo tu usputno za seks, zašto ne i dodatak?

Postoje i jastuci koji se prodaju baš za seks. Jedan lokalni primjer smo pronašli na stranici libido.hr pa ti prenosimo Jeleninu recenziju jastuka, koja ga je kupila ovo ljeto:

Poprilično velik jastuk – i to je dobra stvar. Nemaš brige u smislu hoće li to biti premalo za odrasle osobe. Neće – i za 1,90 m savršeno odgovara.
Znači ko ova sa slike šta se valja po njemu, tako i je – realno. Kombinacije koje možeš raditi graniče doslovno sa tim koliko ti mašta može daleko ići. Ove ručke su odlična stvar za hendlanje sa jastukom. Ali i za BDSM scenarije tipa vezanja i tome slično.

Nagib je isto dobar – bez obzira leži li se na leđima ili na trbuhu, sa podignutim nogama, ovako i onako na razno razne načine. Materijal je onaj kao baršunasti. Ko ovi kreveti na napuhavanje što se prodaju po Konzumu i sličnim dućanima. Znači doslovno da ga odneseš na plažu i ležiš na njemu dok se sunčaš, neko običan uopće ne bi skužio da je ovo kinky igračka. Zbog tog materijala je također udoban za ležanje – nema sklizanja ako je previše ulja ili lubrikanta, nema ljepljenja znojnog tijela, nema onog hladnog osjećaja kad prvi puta dođe u doticaj sa golim tijelom. Isto tako, neće zapinjati jer se nema šta urezati u tijelo ili pri nošenju uobičajene kinky odjeće. Baš je user friendly.

Čini mi se poprilično deblji materijal koji se ne može baš lako probušiti ili ‘razdvojiti’ ili odšiti na spojenim mjestima. Naravno pri uobičajenom korištenju. Ako si into iglice i takve stvari, trebao bi paziti.

Ja sam ga prala u vešmašini. I zadržao je sva svojstva. Dakle, opet održavanje koje je jednostavno – i to obožavam. Ispuhani neće zauzimati puno mjesta, dosta se lijepo da složiti. Ajmo reći da bi mogao stati u malo veću kutiju od cipela. S tim da dođe u čvršćoj plastičnoj vrećici, pa je i to opcija u kojoj se može držati. S njim se u kompletu dobije i pumpa. Pa ne moraš brinuti kako ćeš to napumpati. A i da ustima pušeš, ne traje duže od 2-3 minute.

Vrlo vrlo dobra stvar. Jako zadovoljna kupovinom. Preporučam.

Drago nam je da te veseli, Jelena. Iz Jeleninog iskustva, makar ovog specifično-za-seks jastuka, možemo primijetiti nekoliko važnih stvari za spomenuti kada koristimo jastuke, bili oni kupljeni u seks shopu, supermarketu ili smo ih naslijedili selidbom u stan:

1. Higijena

Jastuke bismo svakako trebali oprati prije prvog korištenja, a zatim ih održavati higijenskima pranjem otprilike dvaput godišnje ili prema preporukama proizvođača jastuka. Jastučnice bismo trebali mijenjati što češće, svakih jedan do pet korištenja odnosno spavanja, a ako se seksaš na jastuku na kojem i spavaš – mi ti savjetujemo da mijenjaš jastučnicu svakim korištenjem odnosno spavanjem i onim malo nemirnijim spavanjem. Neće se ništa nužno loše dogoditi manje učestalim pranjem i mijenjanjem jastučnice ili samog jastuka, ali pojačana količina znoja i druge vlažnosti nije toliko zabavna za zdravlje koliko je zabavna za stvoriti.

2. Veličina znači mnogo. Ahem, samo u kontekstu jastuka.

Jastuk nam može podržati samo zdjelicu ili cijeli trup ako je dovoljno velik. Ono što ti preferiraš će ovisiti samo o tebi i samom jastuku, a nasmiješena isprobavanja su tu ključna. Možeš isprobati više jastuka različitih veličina, jedni na drugima ili poslagane jedne do drugih, kombinaciju oboje ili jedan ogroman jastuk, onaj koji ti možda uvijek stoji u ormaru i ne znaš točno što bi s njime. Upcycle samo takav!

3. Pozicije, valjanje i kombinacije

Koliko jastuka i koliko velikih je samo jedna dimenzije ove nove pamučne i spužvaste ili paperjaste avanture. Gdje ih staviš u skladu sa svojim tijelom, u koju poziciju se namjestiš i slično sve doprinosi novim podražajima!

4. Ulja i lubrikanti

Neki lubrikanti mogu ostaviti mrlje na tkanini, stoga je najbolje uzeti lubrikante koji odmah sami sebe promoviraju kao stain-free ili slično, odnosno da neće ostaviti dokaze na tvojoj odjeći i plahtama, pa tako niti na tvojim jastucima! Samo uvijek pripazi da su lubrikanti koje odabereš sigurni za korištenje s kondomima. Također, neovisno o mrljama, neka ulja mogu uznemirujuća za one s osjetljivom kožom lica i onima koji su skloni aknama: stoga bi bilo dobro pripaziti dodatno na higijenu i ne spavati na jastučnici odnosno jastuku koji se družio s uljima i lubrikantima.

5. Kupnja jastuka

Jelena je odlučila kupiti jedan jastuk baš za seks, možda i sunčanje čini se, ali naravno da jedan skroman jastuk za spavanje ili naslanjanje, ili više njih, može biti sasvim genijalan dodatak kojeg smo do sada ignorirali.

Trik s jastukom je odličan jer je toliko pristupačan mnogima i jedan običan jastuk može, uz malo kreativnosti i otvorenog uma, pružiti mnogo novih pozicija, podražaja i novih čari dobro poznatim pothvatima.