Higijena nakon seksa

Seks je generalno neuredan proces, a pod neuredan mislimo na svo znojenje, izlučevine, slinu, mrlje po posteljini itd. To je posve normalno i to ne možemo izbjeći!

E sad, tjelesnu higijenu (i čišćenje nakon seksa) nije možda nužno obaviti iste sekunde, ali nosi svoje benefite u smislu smanjivanja šanse za infekciju. Evo prijedloga:

Higijena genitalija

Kada govorimo o vagini, nju nije potrebno čistiti jer je ona jedan fantastičan dio tijela koji je sposoban to sam učiniti! S raznim spravicama poput tuša za vaginu možeš napraviti samo više štete, te osim ako nije savjet od ginekologa/inje, izbjegni unutarnje čišćenje!
Vulvu (vanjski dio vagine) uvijek možeš nježno isprati vodom ili blagim sapunom.
Isti savjet vrijedi i za penis, lagano ispiranje spriječit će nakupljanje sperme i smanjiti mogućnost infekcije.

Mokrenje nakon seksa

Mokrenje nakon seksa također je jedna od taktika za smanjenje mogućnosti infekcije, i mnogima dolazi prirodno. Ako ti taj dio dolazi teže, pokušaj prije/tokom/nakon seksa popiti vode! 

Higijena nakon analnog seksa

Higijena nakon analnog seksa dosta je važna, jer analni seks može u nekim slučajevima uzrokovati mikroskopske procjepe na sfinkteru, i ako bakterije iz anusa uđu u njih, može se dogoditi infekcija.
Poželjno se nakon analnog seksa otuširati kako bi se odstranile eventualne doputovale bakterije, pogotovo u genitalnom predjelu.

Higijena seksualnih igračaka

Ako ih koristite, poželjno je očistiti ih nakon svakog korištenja kako bi se odstranile bakterije i kako biste samim igračkama produljili životni vijek!
Svaka igračka ima posebne upute za čišćenje, tako da ih očistite u skladu s uputstvima!

Izvor: Healthline