Alternative lubrikanata koje želiš izbjegavati

Lubrikant je stvar koju na našem blogu često spominjemo, a koja je veoma važna kako bi seks bio uživancija, a ne žuljancija.

Možete ga nabaviti u gotovo pa svakom seks shopu, ljekarni, drogeriji i većoj trgovini, a cjenovno su prihvatljivi.

Ponekad se dogodi da neke osobe pribjegnu za alternativama onom kupovnom lubrikantu (iako, uvijek preporučamo sigurnu kartu kupovnog lubrikanta na bazi vode, koji se najbolje slaže s kondomima i seksualnim igračkama), tako da vam pišemo podsjetnik koje stvari NE koristiti kao lubrikant!

Vazelin

Vazelin i njemu slični proizvodi nisu nikako dobra ideja za korištenje u svrhu lubrikanta primarno zato jer mogu utjecati na pucanje kondoma, što smanjuje njihovu učinkovitost a samim time može dovesti do neželjene trudnoće! Također, prema nekim studijama, korištenje vazelina kao lubrikanta može povećati rizik od razvoja bakterijske vaginoze.

Sapun i šampon

Stvari s razlogom imaju svoju namjenu, pa tako i sapun i šampon, koje ako koristite u svrhu lubrikanta, osim što neće biti pretjerano dobri u obavljanju te funkcije, mogu narušiti prirodnu pH ravnotežu te uzrokovati iritacije i nelagodu u području genitalija. Inače, izbjegavajte ih generalno koristiti u predjelu genitalija, pogotovo klasične šampone i sapune koji su krcati parfemima, a kao lubriće izbjegavajte ih u širokom luku!

Šlag, maslac i ostala hrana

Na strahu holivudsku romantiku, vagina i/ili anus zaista nisu mjesta za šlag, maslac i ostalu spizu. To može biti podosta opasno zbog opasnosti brojnih iritacija, što nipošto ne želite blizu vaših genitalija.

Baby ulje

Baby ulje također nije dobra opcija kao lubrikant jer može uzrokovati pucanje kondoma, što im automatski pobija čitavu svrhu.

Poanta priče: investirajte u pravi lubrikant! :)

Izvor