5 aplikacija za praćenje menstrualnog ciklusa

Uz toliko puno informacija koje moramo upamtiti,  datum kad treba doći menstruacija je valjda zadnji koji pada na pamet. Ovakve aplikacije zaista smanjuju iznenađenja i za nas računaju trajanje ciklusa i datum kada bi menstruacija trebala doći, i uz to sve jako nas lijepo na to podsjete!

Zato je dobro u mobitelu imati aplikaciju za praćenje menstrualnog ciklusa, te ih ima mnogo specijaliziranih za razne ciljeve!

 

Jedna na listi je Clue, koja uz klasično vođenje ciklusa zapravo podučava o tijelu i reproduktivnom sistemu. Također, ona pomaže u što točnijem vođenju ciklusa, poput vođenja dnevnika jačine krvarenja, menstrualne boli, simptoma PMSa, seksu i slično.

 

Iduća je Flo (kako imaju simpa imena!), koja uz klasiku, nudi mogućnost praćenja količine spavanja, unosa vode i općenito fizičke aktivnosti. Također, aplikacija predviđa plodne dane i početak ovulacije!

 

Aplikacija Cycles je vrlo jednostavna, i namijenjena je svima onima kojima se neda unositi previše podataka. Nakon što unesete prvi dan menstruacije, aplikacija će izračunati kada otprilike dolaze plodni dani, kada će se pojaviti PMS i kada bi menstruacija trebala opet doći. I da, ima opciju dijeljenja podataka tako da vaš partner/partnerica također mogu biti upućeni!

 

Eve je u biti dosta zabavna aplikacija, u kojoj možete pročitati dnevni “Cyclescope”, što je nešto poput horoskopa baziranog na tome koji se dan u ciklusu nalazite. Također, Eve nudi zabavu u vidu dnevnih seks kvizova, a ako želite s nekime pričati o svim ovim temama, putem nje možete razgovarati sa drugim korisnicima!

 

Maya je aplikacija totalno cool izgleda, koja svakodnevno nudi razne savjete kako bi smanjili simptome PMSa  poput nadutosti, umora, akni, glavobolja i slično. Uz predviđanje plodnih dana, ima integriranu zajednicu u kojoj možete čitati poučne članke i informirati se o menstruaciji, ginekološkim pregledima i svim srodnim temama.

 

Izvor: Health